Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 5 Martie 2012 Ora: 15:14

De dragul Părintelui Teofil

De dragul Părintelui Teofil

În 3 martie 2012 Părintele Teofil ar fi împlinit 83 de ani. Şi anul acesta, ca şi în alţi ani, mulţi prieteni ai Părintelui vom merge la Sâmbăta de Sus, ca să ne amintim de Sfinţia Sa, atât la mormânt, cât şi în chilia Părintelui, şi bineînţeles ca să ne rugăm. Întâlnindu‑ne, dorim să ne îmbrăţişăm, aşa cum şi Sfinţia Sa ne îmbrăţişa pe fiecare, cu putere. Vom retrăi din nou ce ne învăţa Părintele Teofil, că „în prietenie e ca în vasele comunicante, fiecare oferă şi fiecare primeşte”, realizând totodată că importanţa acestui cuvânt a crescut de când Părintele a plecat la Domnul, nu singur, ci cu foarte mulţi prieteni cuprinşi în inima Sfinţiei Sale, o inimă despre care aflasem „că odată intrat cineva în ea, nu mai poate ieşi”. 

Aşadar, Părintele Teofil are în noi exact locul pe care l‑a avut când era în viaţă, nu s‑a întâmplat nicio depărtare. 

Din 29 octombrie 2009, ziua în care Părintele Teofil s‑a mutat la Domnul, şi până azi, mulţimile de oameni care îl ascultau şi îi urmau sfaturile continuă să‑l asculte, să‑l citească şi să‑i urmeze sfaturile, ca şi cum nimic nu s‑ar fi întâmplat. Da, într‑adevăr, a trecut, ca fiecare, prin moarte la Viaţă. Şi a rămas prezent în inimile noastre în mod diferit, dar viu. Nu ne mai strânge în braţe cu putere, nu mai auzim vocea lui gravă zicând „Dragă!”, dar ne poartă în rugăciunea lui în faţa tronului lui Dumnezeu – iar aceasta tot o îmbrăţişare a iubirii este.

De‑acum, venim la conferinţe şi expoziţii care îi sunt dedicate, şi facem aceasta în mod natural, cu bucurie, fără nici un fel de efort interior special. Şi acesta este miracolul nostru, de la şi pentru Părintele Teofil!

Pr. Iulian Nistea
şi Pr. Ioan Gînscă

De dragul Părintelui Teofil

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni