Adaugat la: 1 Mai 2011 Ora: 15:14

VIZITA OFICIALĂ A PATRIARHULUI ROMÂNIEI LA CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG (FRANŢA) 9-13 APRILIE 2011

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne-a informat:

În zilele de 9-10 APRILIE 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a efectuat o vizită canonică la Strasbourg, la invitaţia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională, iar între 11-13 APRILIE 2011, Patriarhul României s-a aflat într-o vizită oficială la CONSILIUL EUROPEI cu sediul la Strasbourg, la invitaţia domnului Mevlut Cavuşoglu, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

VIZITA OFICIALĂ A PATRIARHULUI ROMÂNIEI LA CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG (FRANŢA) 9-13 APRILIE 2011

SÂMBĂTĂ, 9 APRILIE 2011, de la orele 18.15, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat o slujbă de pomenire şi a sfinţit două troiţe noi în cimitirul militar românesc din localitatea Haguenau, situată la 30 kilometri nord de Strasbourg.

DUMINICĂ, 10 APRILIE 2011, de la orele 9.30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfinţit catapeteasma bisericii Sfântul Ioan Botezătorul a parohiei ortodoxe ro­mâne din Strasbourg şi capela parohială cu hramul Sfântul Ioan Valahul, apoi a ofici­at Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie, Preafericirea Sa a binecuvântat şcoala, sala de conferinţe şi biblioteca paro­hiei ortodoxe române din Strasbourg.

DUPĂ-AMIAZĂ, DE LA ORELE 17.30, Patriarhul României a sfinţit biserica cu hra­mul Sfinţii Cosma şi Damian a parohiei ortodoxe române din oraşul Mulhouse, situat la aproximativ 100 kilometri sud de Strasbourg.

  LUNI, 11 APRILIE 2011, la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu domnul Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, cu domnul Thomas Hammarberg, comisarul pentru Drepturile Omului şi domnul Jean-Paul Costa, preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). în continuare, Patriarhul României a avut o întâlnire cu membrii delegaţiei parlamentare române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

  SEARA, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la un dineu oferit în onoa­rea Preafericirii Sale de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Strasbourg şi a susţi­nut conferinţa cu tema Orient, Occident:provocările actuale ale dialogului interreligios, organizată la Catedrala din Strasbourg.

  MARŢI, 12 APRILIE 2011, orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a în­tâlnit cu domnul Mevlut Cavuşoglu, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Apoi, de la orele 10.00, Patriarhul României a participat la sesiunea de lucru a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu tema Dimensiunea interreligioasă a dialogului intercultural şi a rostit o alocuţiune în plenul Adunării Parlamentare.

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi delegaţia însoţitoare au revenit la Bucureşti în ziua de 13 aprilie 2011. 

VIZITA OFICIALĂ A PATRIARHULUI ROMÂNIEI LA CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG (FRANŢA) 9-13 APRILIE 2011

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni