Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale si Meridionale
Revista de spiritualitate ortodoxa si informare - www.apostolia.eu
Ajuns la cea de a XXIV‑a ediție, Festivalul George Enescu s‑a desfășurat în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Au urcat pe scenă peste 2500 de muzicieni din 50 de ţări, care au susţinut 84 de concerte și recitaluri. Concertele au avut loc la Ateneul Român, în Sala Mare a Palatului, la Sala Radio, în Sala Mică a Palatului și la Opera Română. Festivalul a fost înființat în 1958 ca semn al recunoașterii geniului enescian, pentru a onora viața și creația marelui compozitor.
Primele ediții ale festivalului au reunit nume de valoare ale vieții muzicale, cum ar fi Yehudi Menuhin, Sviatoslav Richter, Herbert van Karajan, care, prin prezență și participare, au contribuit la renumele acestui eveniment.
Această a XXIV‑a ediție a festivalului a prilejuit reîntâlnirea publicului cu marii interpreți și cumpozitori din lumea întreagă prin mijlocirea creației enesciene. Dimensiunea românească și expresia universală a operei lui Enescu au reprezentat încă de la început o sărbătoare a ce este frumos, bun și profund în viață. Prin valoarea interpretativă a participanților, muzica ne‑a încălzit sufletele și inimile, indiferent de apartenență sau de gradul de pregătire. Muzica, făurită de oameni pentru a face viața mai demnă, am putut‑o trăi ca pe un dar în zilele acestea de septembrie 2019, la București.
Plin de efervescența evenimentului, Festivalul și concursul Internațional George Enescu a cuprins România întreagă și ne‑a oferit prilejul de a pune în lumină contribuția pe care poporul român a adus‑o culturii universale. George Enescu va rămâne unul din marii ambasadori ai țării noastre, alături de alte nume pe care gloria românească le‑a dat culturii universale.
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale
Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
Copyright @ 2008 - 2023 Apostolia. Toate drepturule rezervate
Publicatie implementata de GWP Team