Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 1 Iunie 2010 Ora: 15:14

Mesajul Președintelui Traian Băsescu

Președintele României: Mesaj cu prilejul ceremoniei de punere a pietrei de temelie a Catedralei Ortodoxe Române din Madrid, 18 aprilie 2010

Astăzi comunitatea românilor ortodocşi din Madrid şi din întreaga Spanie trăieşte un moment de mare bucurie şi speranţă. Punerea pietrei de temelie a viitoarei Catedrale Ortodoxe Române din Madrid, în prezenţa Preafericirii sale Părintele Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezintă, în această perioadă a luminii pascale, un act simbolic de comuniune şi responsabilitate.

împreună, în jurul temeliei puse astăzi, veţi face prezente în capitala Spaniei, ţara care vă primeşte cu generozitate, frumuseţea şi valorile credinţei şi tradiţiei ortodoxe. Am considerat întotdeauna că parohiile şi centrele religioase ale românilor din diaspora constituie nuclee puternice ale comunităţilor, care păstrează astfel legătura profundă cu limba, istoria şi spiritualitatea românească. Ştiu că momentul la care participaţi este plin de această dragoste pe care o aveţi faţă de tradiţia şi valorile care vă definesc. Sunt convins totodată, dragi români, că în pofida dificultăţilor economice prin care trecem cu toţii, speranţa reprezentată de Catedrala a cărei piatră de temelie a fost sfinţită astăzi, se va realiza ca un simbol al prezenţei demne si creatoare a românilor în Europa.

Mulţumesc autorităţilor spaniole care au sprijinit acest proiect, răspunzând aspiraţiilor comunităţii dumneavoastră, de care mă simt profund ataşat, şi exprimând în acest fel prietenia faţă de poporul român. Vă rog totodată, Preasfinţia voastră. Părinte Episcop Timotei, ca şi pe toţi participanţii la acest moment solemn, să primiţi din partea mea cele mai calde urări, însoţite de întreaga mea preţuire.

 

Hristos a înviat!

 

Traian Băsescu

Preşedintele României

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni