Adaugat la: 1 Octombrie 2008 Ora: 15:14

Tabăra Axios 2008

Tabăra Axios 2008

A doua tabără de vară AXIOS s-a desfăşurat între 29 august şi 9 septembrie la Păltiniş (jud. Sibiu). Au participat 41 de copii de la aşezămintele de la Valea Plopului (jud. Prahova) şi Mănăstirea Dumbrava (jud. Alba), însoţiţi de 20 de tineri voluntari veniţi special din Anglia, Australia, Franţa, Irlanda, România şi Statele Unite. Tema taberei a fost „Invitaţie la călătorie”; copiii, împărţiţi pe două grupe de vârste, au descoperit ţări şi continente prin diverse activităţi (muzică, dans, bucătărie, ilustraţie, artizanat) cât şi prin intermediul filmelor şi al convieţuirii timp de aproape două săptămâni cu o echipă internaţională. În ultima seară copiii şi-au prezentat roadele activităţilor într-o călătorie imaginară în jurul lumii în cadrul unui spectacol deosebit de reuşit.

 

Anul acesta obiectivele urmărite au fost foarte înalte. De exemplu, s-a pus accentul pe formarea şi responsabilizarea unora dintre copii, deja liceeni, care au avut rolul de ucenici şi care au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor.

 

În ciuda dificultăţilor normale unei astfel de acţiuni, tabăra a fost un succes, contribuind atât la consolidarea prieteniilor între copiii de la cele două aşezăminte cât şi între copii şi voluntari. Pe baza încrederii care s-a construit sperăm să putem desfăşura alte proiecte care să îi ajute pe copii în viaţa lor de zi cu zi.

 

Asociaţia AXIOS ţine să mulţumească tuturor celor care, prin sprijinul lor, au permis organizarea acestei tabere.

 

Vom reveni cu amănunte în numărul viitor.

 

Biroul AXIOS

Tabăra Axios 2008

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni