Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 24 Iulie 2020 Ora: 15:14

Congresul „Nepsis” MOREOM va avea loc în Elveția, la finalul lunii septembrie

Asociația „Nepsis”, a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM), organizează și în acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, congresul „Nepsis” MOREOM. Evenimentul, care va reuni, la Berna (Elveția), tineri din eparhiile ortodoxe române din Europa și din România (MOREOM și Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord), va avea loc în perioada 25-27 septembrie 2020.

Amfitrionii congresului (filiala Nepsis Elveția), care se va desfășura sub tema „Creștinul în cetate. Provocările veacului”, îi vor avea ca invitați pe Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, și pe domnul conf. dr. Adrian Papahagi, de la Facultatea de Litere a Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj-Napoca. Pe lângă conferinţele amintite, pe parcursul celor trei zile tinerii vor putea vizita oraşul Berna și vor avea prilejul să participe la o drumeţie spre ghețarul Aletsch, ghețarul cu cea mai mare întindere din Alpi (81.7 km2, conform măsurătorilor din 2011), de unde vor putea vedea un peisaj impresionant și vor putea admira vârfuri de peste 4.000 de metri. Discuțiile pe tematici duhovnicești și participarea la diferite slujbe (Te-deum și Sfânta Liturghie, slujită de un sobor de arhierei, preoți și diaconi) fac parte, de asemenea, din programul evenimentului. Înscrierile, programul congresului, detalii despre cazare și activități, Ghidul Nepticului în Elveția, precum și diferite materiale media sunt disponibile pe site-ul oficial http://ch.nepsis.org/congres2020.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, filiala „Nepsis” Elveția a luat avânt la sfârșitul anului 2018 și a fost pusă sub purtarea de grijă a Sfântului Ioan Casian din Dobrogea, (360/365 – 435), prăznuit de Biserica Ortodoxă în data de 28 februarie (29 februarie în anii bisecți).

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni