Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 13 Noiembrie 2022 Ora: 15:14

Sfântul Neagoe Basarab a fost cinstit în mod deosebit la Dublin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox al Europei Occidentale și Meridionale, Asociația „Nepsis Ireland” a organizat o serie de evenimente cu ocazia prăznuirii ocrotitorului lor spiritual, Sfântul domnitor Neagoe Basarab. 

Sfântul Neagoe Basarab a fost cinstit în mod deosebit la Dublin

Cu această ocazie, tinerii din asociaţie l-au invitat pe părintele arhimandrit Nicodim Petre (starețul Mănăstirii „Bucium”, din Iaşi), consilier al sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor şi îndrumătorul spiritual al tinerilor din A.S.C.O.R. Iași. Alături de părintele Nicodim au venit patru tineri voluntari, alături de reprezentanții A.S.C.O.R. și A.T.O.R. Iaşi.

Evenimentele au debutat vineri, 23 septembrie, în cadrul unui atelier de frământat și de copt pâine. Ziua de sâmbătă a fost dedicată voluntariatului, principalele aspecte şi discuții pe marginea acestui subiect fiind cuprinse în cadrul unui seminar tematic.

Duminică, în a treia zi a manifestărilor spiritual-culturale, după Sfânta Liturghie şi după agapa cu specific tradiţional, oferită de voluntarii şi de tinerii din „Nepsis Ireland”, a urmat conferinţa „Tinerețe asediată, încotro?”, susținută de arhimandritul Nicodim Petre. Ziua s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de corul „Nepsis” și cu o priveghere în cinstea Sfântului Neagoe Basarab.

Luni, 26 septembrie, după Sfânta Liturghie, concluziile exprimate de participanţi au subliniat atât importanța voluntariatului, cu precădere în viața tinerilor, cât și necesitatea de a trăi frumos și echilibrat în lumea de astăzi.

Toate evenimentele s-au desfăşurat în cadrul Centrulului Misionar-Cultural „Sfântul Ioan Botezătorul” din Long Mile Road, aflat în parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Dublin.

Cristian Pasere, Președinte „Nepsis Ireland”

Sfântul Neagoe Basarab a fost cinstit în mod deosebit la Dublin

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni