Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 1 Septembrie 2009 Ora: 15:14

Cuvântul Mitropolitului (septembrie 2009)

„Zicea Avva Antonie: Şi dacă am luptat pe pământ, nu vom avea moştenire pe pământ, ci avem făgăduinţele celor din ceruri. Şi după ce am depus trupul stricăcios, îl vom primi iarăşi nestricăcios. Deci, fiilor, să nu ne moleşim!”

În aceste zile suntem din nou în faţa Crucii Mântuitorului. Hristos ne cheamă să ne luăm propria Curce şi să-I urmăm. Putem să urcăm cu El pe Cruce, adică să răstignim şi noi răul din noi precum El S-a răstignit pentru răul nostru, căci Hristos pe Cruce ne dă puterea harului de a învinge puterea slăbiciunii şi a răului firii umane.

Putem de asemenea, precum Maica Sa şi sfântul Ioan, rămâne la picioarele Crucii şi mijloci pentru lumea cea din care facem parte - cei care ştim sau putem căuta la Mântuitorul pe Cruce mântuirea noastră şi a lumii.

Putem fi asemenea celor care-I cerem să coboare de pe Cruce pentru a crede în El, care-L scuipau şi-L batjocoreau, neputând şi nevrând să pătrundă taina dumnezeiască a smereniei şi a iubirii Răstignitului.

Crucea este o provocare şi o chemare pentru noi. Cum răspundem lui Hristos Care ne cheamă să ne luăm crucea şi să-I urmăm? Recunoscându-L, precum tâlharul, ca Fiul lui Dumnezeu Care singur are putere de a da viaţă. Apoi, trăind cuvântul Lui; şi toate celelalte se vor adăuga nouă.


† Mitropolitul IOSIF

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni