Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 7 Ianuarie 2015 Ora: 15:14

Maica Siluana ne răspunde

NU POT SĂ CRED CĂ TOATE SUFERINŢELE DIN FAMILIE SUNT DARURI DE LA DUMNEZEU

Am observat că Sfinţii Părinţi vorbesc foarte mult despre necazuri şi suferinţe şi că acestea nu sunt rele, ci sunt numite chiar daruri de la Dumnezeu şi că ar trebui să le trăim cu bucurie. Eu am suferit foarte mult în familia mea şi întotdeauna am crezut că este rău tot ce mi s-a întâmplat în familie. Nu pot să cred că toate suferinţele din familie sunt daruri de la Dumnezeu. Nu cred că Dumnezeu a vrut să trec prin toate acele dureri.

Maria

Draga mea Copilă,

Mulţumesc, e foarte important ce-mi scrii si, ca să înţelegi cât de cât aceas­tă mare taină a pedagogiei divine prin necaz, e nevoie să iei aminte la deose­birea dintre:

1. „Tot ce ţi s-a întâmplat în familie” și

2.„Toate suferinţele din familie”.

Tot ce ni se întâmplă în viaţă este o însiruire de evenimente declansate de comportamentul nostru liber – deși determinat de atitudinea noastră faţă de Dumnezeu si de viaţă, de credinţele, valorile, patimile, dependenţele noastre. Dumnezeu nu a vrut și nu vrea ca omul să aleagă astfel de atitudini și să tră­iască în negura patimilor ucigătoare de suflet și chinuitoare pentru om, mai ales pentru copii. Dar El nu vrea nici să desfiinţeze libertatea omului. Ar în­semna să-l ucidă de îndată ce acesta alege să facă răul. Dar asta n-ar mai fi iubire. Atunci, ce face? Îi respectă libertatea ajutându-l să simtă că e pe o cale gresită care nu duce la Viaţa după care tânjeste inima lui. Această simţire este durerea si ea ne produce suferinţele despre care vorbesti.

Toate suferinţele din familie sunt suma chemării lui Dumnezeu la pocăinţă, la părăsirea căii patimilor. Nu toţi aud și înţeleg acest strigăt și se revoltă pe Dumnezeu. De fapt ce ar dori aceștia? Să trăiască pătimaș fără durere. Să moară fără durere. Să ajungă în iad fără nicio pregătire, fără niciun aver­tisment.

Dar iată că toată suferinţa din familia ta a găsit „o ureche de auzit”, a gă­sit urechea inimii tale!

Iată, tu ai ales Calea Domnului și a bucuriei sfinte!

Iată cum acea suferinţă e darul lui Dumnezeu!

Ce zici?

Cu drag,

Maica Siluana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni