Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale si Meridionale
Revista de spiritualitate ortodoxa si informare - www.apostolia.eu
TERINĂ CU BRÂNZĂ ŞI SOMON
Terina cu brânză şi somon afumat poate să fie un aperitiv gustos şi aspectuos pentru o masă festivă, dar şi un preparat delicios pentru un copil. Se prepară uşor şi poate fi servită în orice moment al zilei.
Ingrediente: 400 g somon afumat, de preferat felii mai groase; 100 g cremă de brânză; 100 g brânză proaspătă; 100 g brânză feta; 100 g unt moale; 3-4 linguri de pătrunjel, mărar verde şi frunze verzi de ceapă, tocate mărunt; 2 linguri suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Se desface fâşii somonul. Alegeţi forma în care vreţi să faceţi terina, de preferat o formă de cozonac sau un vas lung. Se amestecă cele trei tipuri de brânză cu untul şi condimentele. Aşezaţi în vas hârtie de copt sau folie de aluminiu. Tapetaţi tava cu fâşii de somon, lăsând părţi mai mari în afară. Umpleţi cu crema de brânză, apăsând uşor cu o lingură, şi acoperiţi cu restul de somon. Lăsaţi vasul la frigider peste noapte. Serviţi terina tăiată felii subţiri lângă pâine prăjită.
SALATĂ CAPRESE
Salata Caprese, un simbol al aromelor mediteraneene, apreciată şi foarte gustoasă, este servită ca aperitiv sau fel principal, nu ca garnitură. Succesul acesteia constă în prospeţimea şi buna calitate a ingredientelor folosite.
Ingrediente: 500 g mozzarella; 400 g de rosii rotunde foarte proaspete; 2 linguri ulei de măsline extravirgin; sare; o legătură de busuioc verde; opţional: oregano, oţet balsamic, ceapă verde tăiată rondele.
Mod de preparare: Se spală rosiile, se usucă si se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime. Mozzarella se scurge bine de zer si, de asemenea, se taie în felii de 1 cm grosime. Se clăteste busuiocul sub jet de apă rece si se lasă la zvântat sau se usucă în prosop de hârtie absorbantă. Se asază pe un platou: felii de rosii, alternând cu felii de mozzarella, iar pe fiecare felie de mozzarella se pune câte o frunză de busuioc verde. Se asezonează cu sare si se stropeste cu ulei de măsline extravirgin; după preferinţă, se poate presăra si orega- no uscat sau ceapă verde si un fir de oţet balsamic. Se lasă la frigider aproximativ o oră înainte de a fi servită.
TORT PAN DI STELLE
Vă propun o reţetă de tort pe cât de uşoară, pe atât de gustoasă şi răcoritoare.
Ingrediente: 1 litru de friscă lichidă dulce, 500 g iaurt (simplu sau cu fructe), fructe (opţional), o pungă (cca 500 g) PAN DI STELLE (biscuiţi de cacao rotunzi); esenţă de rom.
Mod de preparare: Frişca se bate până începe să devină tare. Se adaugă iaurtul, romul (şi opţional bucăţele de fructe) până se omogenizează totul. Se observă că totul devine mai solid. Pe un platou se aşa- ză un rând de biscuiţi, apoi un rând de frişcă, şi iar biscuiţi urmaţi de frişcă, până se termină compoziţia. Frişca va fi ultima adăugată. Se ornează după imaginaţia fiecăruia.
ȘTIAȚI CĂ...?
• Salata Caprese este un preparat pe cât de simplu, pe atât de faimos al bucătăriei italiene, originară din Insula Capri, de la care şi-a luat numele. Istoria Salatei Caprese nu este cunoscută cu exactitate, însă se spune că este o invenţie a unui bucătar foarte patriot, căruia, după cel de-al Doilea Război Mondial, îi plăcea să folosească culorile tricolorului italian în preparatele sale. Cel care a făcut, de fapt, Salata Caprese faimoasă în întreaga lume occidentală a fost Farouk, regele Egiptului, care, vizitând Insula Capri în 1952, într-o după-amiază, întorcându-se de pe plaja din Marina Piccola, a cerut un preparat uşor, unic şi care doar să-i potolească foamea şi a fost servit cu un sandvici umplut cu Salată Caprese (felii de roşii proaspete, alternând cu felii de mozzarella, parfumate cu oregano). Această salată l-a impresionat foarte tare pe Farouk, astfel încât a cerut să fie inclusă pe lista preparatelor sale culinare favorite. Este considerat inventatorul Salatei Caprese tip sandvici.
Preoteasa Daniela Porumb
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale
Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni
Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
Copyright @ 2008 - 2023 Apostolia. Toate drepturule rezervate
Publicatie implementata de GWP Team