Adaugat la: 8 Martie 2013 Ora: 15:14

Misiunea pentru tineri din parohia „Botezul Domnului” Roma

Misiunea pentru tineri din parohia „Botezul Domnului” Roma

Noi, tinerii ortodocşi din parohia „Botezul Domnului”, am participat şi în acest an bisericesc la activităţi sociale, misionare şi cultural-artistice, răspunzând astfel în mare parte iniţiativelor propuse.

Încercând să ne ofere prilejuri de îmbogăţire duhovnicească, doamna preoteasă Lorena, care coordonează grupul Nepsis din parohia noastră, ne-a îndemnat mai întâi să citim Noul Testament, iar aceasta să ne fie cartea de căpătâi; apoi ne-a încurajat să nu devenim doar o imagine exterioară perfectă, aşa cum impun standardele noii vârste informatice. Ni s-a propus să trăim divers – în lume, dar în afara lumii, chiar ascetic, să luptăm împotriva patimilor şi să descoperim bucuria adevărată, hristică, împotrivindu-ne falsei bucurii dictate de tirania vizualului, a vitezei şi a teatralităţii generalizate. În preajma Sfântului şi Marelui Post am primit ajutor la pregătirea pentru spovedanie şi am fost îndemnaţi să ne păstrăm neştirbită puritatea. Din calendarul anului bisericesc 2012-2013, enumerăm:

• la începutul lunii septembrie, ni s-a dedicat o foaie catehetică cu argumentul: „Generaţia eu sau narcisismul duhovnicesc”, iar la sfârşitul lunii s-a organizat o întrunire pentru lectură pe tema: „Despre duşmanii tinerilor: sexul, drogurile, violenţa şi moda”;

• în luna octombrie, s-a propus o masă rotundă legată de prevenţia anti-drog şi am fost îndemnaţi să dăm mărturie despre diverse cazuri pe care le-am întâlnit în viaţa şcolară sau privată;

• în luna noiembrie, am învăţat colinde vechi, păstrate de la bunicii şi strămoşii noştri;

• în luna decembrie, am participat la două concerte de colinde care au avut loc în parohia noastră şi am colindat pe la casele cunoscuţilor din comunitate. Tot în această lună, am mers la Terminillo, la săniuş, unde am participat la diverse concursuri şi jocuri de iarnă.

Iată un fragment din jurnalul meu: „Excursiile pe care le facem cu toţii sunt minunate, pline de învăţătură şi divertisment, la Terminillo cel mai lung interval de timp l-am petrecut dându-ne cu sania. Pare un lucru banal pentru cine a fost crescut în România, dar pentru noi, care ne-am născut aici sau am fost aduşi de mici în Italia, a fost o ocazie rară. La o cabană am băut o ciocolată caldă, oprindu-ne să discutăm despre idealurile noastre în privinţa partenerilor de viaţă – ca tineri în ziua de azi suntem înconjuraţi de multe curse şi avem nevoie de sprijin, sfaturi şi discuţii deschise”;

• în luna ianuarie, am beneficiat de cuvântul catehetic al Preasfinţitului Părinte Siluan, cuvânt care ne-a fost adresat cu ocazia împlinirii a patru ani de la înfiinţarea Frăţiei Nepsis în Italia.

Grupul de ajutor format din tinerii Nepsis pentru cazurile sociale (ajutăm mai ales în ceea ce priveşte distribuţia pachetelor pentru nevoiaşi şi facem voluntariat pentru anumite colecte alimentare) a funcţionat în mod constant, iar cursul de chitară a continuat, astfel ca noi să putem pregăti un mini-recital pentru hramul parohiei, unde am cântat şi recitat poezii compuse chiar de noi.

Pentru Cine-forum s-au făcut propuneri cu tematică socială şi reportaje privitoare la tineri.

Pentru viitor, când vom beneficia de vreme mai caldă, ne-am propus să organizăm excursii, pelerinaje, vizite la muzee şi alte obiective turistice. Salutăm organizarea Congresului Nepsis în Belgia şi aşteptăm cu drag întâlnirea cu toţi tinerii creştini din Europa.

Otilia Dumitriu

Misiunea pentru tineri din parohia „Botezul Domnului” Roma

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni