Adaugat la: 1 Octombrie 2010 Ora: 15:14

Înaltpreasfinţitul Iosif în Irlanda

În fiecare an în luna septembrie, românii ortodocşi din Dublin îşi sărbătoresc hramul bisericii. În acest an, la hram a participat părintele nostru Mitropolit Iosif, care ne aduce foarte multă bucurie atunci când vine în mijlocul nostru. La harm au slujit aproape toţi preoţii ortodoscşi români din Irlanda, iar în cadrul Sfintei Liturghii a avut loc hirotonirea ipodiaconului Romeo Gămulescu întru diacon pe seama Parohiei Înălţarea Sfintei Cruci din Dublin.

Înaltpreasfinţitul Iosif în Irlanda

În cuvântul de învaţătură, Înaltpreasfinţitul a subliniat semnificaţia crucii în rolul soteriologic al omului. Seara, părintele Mitropolit a săvârşit slujba Acatisului Sfintei Cruci, după care s-a întâtlnit cu o parte dintre tinerii din Nepsis, veniţi şi ei la hram, iar apoi s-au discutat câteva probleme administrative cu Consliliul Parohial.

La nici o lună dupa hramul parohiei, Înaltpreasfinţitul a revenit în Irlanda, pentru a săvârşi Taina Botezului pentru şase copilaşi. În seara precedentă botezului, a efectuat o vizită canonică în Belfast, unde a săvârşit slujba Paraclislui Maicii Domnului, după care au avut loc discuţii cu oamenii din Belfast şi din Parohia Ballymenna, unde este paroh părintele Cornel Clepea.

Sâmbătă dimineaţa, cei şase copilaşi, împreună cu naşii lor, erau în biserică în aşteptarea Înaltpreasfinţitului, care urma să săvârşească Sfânta Liturghie arhiereasca, în cadrul căreia se săvârşea botezul pruncilor, care aşteptau să se îmbrace în lumina lui Hristos. După botez, arhipăstorul nostru a ţinut o cateheză prin care remarca faptul că nu doar noii botezaţi trebuie să se împărtăşească, ci atât naşii cât şi părinţii pruncului nou botezat.

Toate familiile pruncilor botezaţi aduc mulţumire Înaltpreasfinţitului părinte Mitropolit pentru bucuria de neuitat prilejuită de acest eveniment şi de faptul că de fiecare dată ,,vlădica” pune în sufletele noastre cuvântul de care fiecare în parte şi toţi deopotrivă avem nevoie. Iar noi în schimb îi oferim dragostea noastra fiască şi ascultare.

Pr. Raul Simion, Dublin
 

Înaltpreasfinţitul Iosif în Irlanda

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni