Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 1 Aprilie 2012 Ora: 15:14

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Vedrin‑Namur

„Vino şi vezi!” (Ioan 1, 46)

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Vedrin‑Namur

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Vedrin‑Namur este prima mănăstire ortodoxă românească din Belgia. Cu mila Domnului şi cu sprijinul comunităţii ortodoxe româneşti din Belgia, în luna mai a anului 2011 s‑au cumpărat localurile în care funcţionează mănăstirea, care au aparţinut unei foste mănăstiri catolice de rit bizantin. Obştea de maici s‑a instalat la începutul lunii decembrie 2011.

În lunile care au trecut, aici s‑au desfăşurat rugăciuni, slujbe, conferinţe, întâlniri duhovniceşti, cateheze pentru copii şi tineri, cursuri de iconografie şi de muzică bizantină pentru folosul, dar mai ales pentru bucuria  multora. 

În anul 2012 se vor organiza două tabere (una pentru copii şi una tematică, de iconografie), precum şi conferinţe şi evenimente duhovniceşti şi culturale care să marcheze prezenţa ortodoxă pe aceste meleaguri. 

Însă a ctitori este lucru greu şi anevoios. Timp de şapte ani, comunitatea trebuie să plătească o rată anuală de 55.000 euro, iar la sfârşitul lunii iunie a.c. trebuie achitată cea de‑a doua rată.

Facem un apel călduros pentru contribuţii la plata ratelor.

Ne‑am bucura să fiţi părtaşi la această lucrare venind şi văzând‑o, rugându‑vă împreună cu noi şi făcând donaţii în contul: IBAN BE91 363‑0864888‑76, SWIFT (BIC): BBRU BEBB, beneficiar A.S.B.L „C.O.P.M.D. (Communauté orthodoxe „Protection de la Mère de Dieu”). În „Communication” scrieţi un pomelnic pentru lista de ctitori. 

Pentru orice alte informaţii, îl puteţi contacta pe părintele Ciprian Grădinaru (0032‑498 75 93 71 sau pr.ciprian@manastirea.be), desemnat de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif să se ocupe de demersurile legate de rambursarea împrumutului şi administrarea Mănăstirii. 

Şansa aceasta – de a deveni ctitori „pururea pomeniţi” – nu ni se dăruieşte des!

Mulţumim celor care ne‑au ajutat deja şi celor care ne vor mai ajuta. Domnul să răsplătească!

* * *
Adresa mănăstirii: 5020 Vedrin (Namur), Rue Su’l Tidge 86 www.manastirea.be

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Vedrin‑Namur

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni