Adaugat la: 1 Aprilie 2012 Ora: 15:14

Praznicul „Buneivestiri” în sânul parohiei din Latina

Praznicul „Buneivestiri” în sânul parohiei din Latina

Soarele a strălucit asupra Latinei pentru a aduce în sufletele credincioşilor azi, pe data de 25 martie anul mântuirii 2012, bucuria prăznuirii sărbătorii închinate Maicii Domnului. Bucuria a fost prilejuită, în plus, şi de vizita pastorală a Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei care ne‑a binecuvântat prin slujirea şi cuvântul său la acest ceas de sărbătoare. 

Întâmpinarea de către copii şi tineri înveşmântaţi în straie româneşti, cu tradiţionalul colac cu sare de bun venit, a marcat începutul vizitei, dar ceea ce a dăruit sare bucuriei sufleteşti a fost săvârşirea Sfintei Liturghii în cadrul căreia a fost împlinit şi Botezul pruncului Gabriel Enrik, botez săvârşit de Preasfinţia Sa cu ocazia acestei sărbători închinate Maicii Domnului. După cuvintele Preasfinţitului,  precum odată, la început de vremi mântuitoare, Sfântul Arhanghel Gabriel a fost protagonist al Buneivestiri, aşa şi azi pruncul botezat a primit numele de Gabriel, intrând sub ocrotirea Sfântului Arhanghel Gabriel.

Săvârşirea botezului în cadrul Sfintei Liturghii a fost pentru credincioşii din parohia Latina o binecuvântare şi un eveniment la care rareori poţi participa, deşi Tradiţia Bisericii prevedea săvârşirea Tainei Sfântului Botez în cadrul Sfintei Liturghii, azi am avut parte de o reînnoire a Tradiţiei liturgice autentice a Bisericii.

Împărtăşirea cu Sfintele Taine a fost punctul culminant al comuniunii credincioşilor cu Hristos şi întreolaltă. Ocrotirea Maicii Domnului, pe care parohienii din Latina o primesc prin prăznuirea acestui hram, a fost subliniată şi de gestul prin care Preasfinţitul Siluan a dăruit tuturor celor prezenţi o iconiţă cu Maica Domnului la sfârşitul Liturghiei. În semn de recunoştinţă din partea parohiei Latina, a fost oferită în dar Preasfinţiei Sale, de către părintele paroh Ciprian Agavriloae, o icoană care înfăţişează cuprinderea Maicii Domnului şi a Pruncului Iisus în braţele Sale mântuitoare, a întregului popor dreptcredincios.

După împărtăşirea cu „Pâinea Vieţii”, credincioşii au avut ocazia să participe la agapa frăţească ce a reunit peste 150 de credincioşi, în frunte cu Păstorul lor, Preasfinţitul Siluan. Aceasta a fost o ocazie în plus pentru reînnoirea bucuriei de a fi împreună la momente atât de binecuvântate. 

Mulţumiri Maicii Domnului pentru momentele de har şi împlinire avute cu ocazia prăznuirii hramului parohiei noastre şi deopotrivă Preasfinţiei Sale Episcopului nostru Siluan, pentru că le‑a prilejuit, ca şi tuturor celor ce s‑au ostenit!

Prezbitera Anamaria Cristina Agavriloae

Praznicul „Buneivestiri” în sânul parohiei din Latina

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni