Adaugat la: 20 Ianuarie 2012 Ora: 15:14

Serbarea copiilor de la Centrul Sfântul Nicolae, Paris

Serbarea  copiilor  de la Centrul Sfântul Nicolae, Paris

În luna octombrie a anului 2011 a luat fiinţă la Paris, în arondismentul 14, primul centru educativo‑recreativ (funcţionând în zilele de miercuri) cu predare în limba română al mitropoliei noastre: Centrul Sfântul Nicolae.

Miercuri, 14 decembrie 2011, în prezenţa IPS Mitropolit Iosif, a avut loc prima serbare de Crăciun a centrului, spre bucuria tuturor. Copiii au pregătit o piesă de teatru închinată Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, intitulată „Steaua de Crăciun povesteşte” şi au învăţat multe din frumoasele noastre colinde tradiţionale româneşti. Fiecare a avut un rol în piesă, după puterile lui: cei mici, cu vârste cuprinse  între doi şi patru ani, au fost îngeraşii, iar cei mai mari, între şase şi zece ani, au interpretat rolurile de păstori, de magi, al bătrânului Iosif şi al Maicii Domnului. Cu toţii ne‑am reunit apoi în jurul ieslei pruncului Iisus şi am preaslăvit şi cântat Naşterea Sa.

Pe lângă bunici, părinţi şi prieteni, am avut plăcerea de a primi în mijlocul nostru, ca invitată, pe doamna Yvette Fulicea, ministru plenipotenţiar al Ambasadei României în Franţa. Iar pentru că toţi copiii şi‑au interpretat rolurile şi au cântat colindele cu multă dăruire, la sfârşitul serbării a venit, încărcat de daruri, şi Moş Crăciun.

Seara s‑a încheiat într‑o atmosferă de sărbătoare, în jurul unui pahar de vorbă, gustând câteva bucate de post.

Îi mulţumim IPS Mitropolit Iosif pentru susţinerea şi rugăciunile Sfinţiei Sale şi pentru darurile împărţite copiilor. Le mulţumim, de asemenea, tuturor celor care s‑au dăruit pentru reuşita acestei serbări şi mai ales copiilor, care au pus multă dragoste în învăţarea rolurilor.

Serbarea copiilor de la Centrul Sfântul Nicolae, Paris

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni