Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 20 Septembrie 2011 Ora: 15:14

DUMINICĂ ROMÂNEASCĂ LA GLASGOW

Duminică, 14 august, în ajunul Adormirii Maicii Domnului, comunitatea românească din Scoţia s‑a bucurat de o zi a porţilor deschise care a avut loc în Biserica din Shettleston. 

DUMINICĂ ROMÂNEASCĂ LA GLASGOW

Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia „Biserica Ortodoxă Română din Scoţia”, în colaborare cu Biroul Consular din Edinburgh, Societatea Românilor din Scoţia (ScotRo), precum şi cu grupurile „Români în Glasgow” şi „Români în Edinburgh”. Din program au făcut parte două prezentări redactate de domnul Ciprian Nistor, în cadrul cărora au fost derulate imagini cu cele mai reprezentative obiective turistice din ţara noastră şi o parte din bisericile şi mănăstirile incluse în Patrimoniul UNESCO. Atât românii, cât şi scoţienii prezenţi la eveniment au avut, de asemenea, prilejul de a admira unicitatea şi frumuseţea costumelor noastre populare, purtate cu mândrie de reprezentanţi din diferite zone geografice ale României. Principala atracţie a constituit‑o momentul artistic ai cărui protagonişti au fost dl Răzvan Luculescu (orgă), dl George Tălmaciu (oboi) şi dl Lazăr Ometiţă (vioară), care au interpretat arii de Schubert, Marcello, Albinoni, precum şi piese din repertoriul folcloric românesc.

Din partea Ambasadorului României la Londra, dr. Ion Jinga, un mesaj de felicitare pentru organizarea acestui eveniment a fost transmis prin intermediul domnului Mihai Delcea, şeful Biroului Consular din Edinburgh.

În intervenţia sa, părintele Marcel Oprişan le‑a mulţumit lui Adah Younger, liderul Bisericii din Shettleston, ce aparţine de Church of Scotland, pentru tot sprijinul acordat comunităţii româneşti din Glasgow, precum şi Ambasadei României la Londra şi Biroului Consular din Edinburgh pentru permanenta încurajare a activităţilor religioase şi culturale din Scoţia. 

A consemnat Nelu Vasilica

DUMINICĂ ROMÂNEASCĂ LA GLASGOW

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni