Adaugat la: 17 Septembrie 2011 Ora: 15:14

HRAMUL MĂNĂSTIRII ADORMIREA MAICII DOMNULUI

HRAMUL MĂNĂSTIRII  ADORMIREA MAICII DOMNULUI

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Roma şi‑a sărbătorit duminică pentru a treia oară hramul. Mănăstirea de maici de la Roma, care se află la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a luat naştere de praznicul Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan de‑Dumnezeu‑Cuvântătorul, în 26 septembrie 2008, şi este închinată Maicii Domnului. Mănăstirea a fost înfiinţată cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan şi cu aprobarea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

De ziua hramului, şi în acest an Sfânta Liturghie a avut loc în curtea mănăstirii, fiind prezidată de PS Părinte Episcop Siluan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, aducând astfel o bucurie atât monahiilor, cât şi tuturor enoriaşilor şi pelerinilor sfintei mănăstiri. Tot în cadrul Sfintei Liturghii Ieromonahul Atanasie, Vicar eparhial şi preot slujitor al Mănăstirii de la Roma, a fost ridicat la rangul de Protosinghel.

După Dumnezeiasca Liturghie, toţi creştinii, enoriaşi şi pelerini, au împărtăşit momente neuitate de bucurie alături de Preasfinţitul Siluan, gustând împreună din agapa frăţească pregătită cu atâta râvnă şi bucurie de apropiaţii mănăstirii.

Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările care s‑au revărsat peste noi, precum mirul pe cap, pe barba lui Aron, pe marginea veşmintelor lui şi mulţumim din inimă Preasfintei de Dumnezeu Născătoare pentru mângâierea şi alinarea pe care ni le‑a adus, iată, şi în acest al treilea an de când, pentru prima dată după o mie de ani, Cetatea Eternă găzduieşte şi o mănăstire ortodoxă.

HRAMUL MĂNĂSTIRII ADORMIREA MAICII DOMNULUI

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni