Adaugat la: 15 Aprilie 2011 Ora: 15:14

BISERICA ROMÂNEASCĂ LA ROCQUETAS DE MAR

Cu voia lui Dumnezeu, în aproape 100 de zile, în Roquetas de Mar, provincia Almeria din Spania, a fost ridicată în roşu noua biserică ortodoxă română.

După ce, în anul 2008, Parohia Ortodoxă Română “Botezul Domului” din Roquetas de Mar a primit din partea primăriei un teren de 1339 mp în concesiune pentru o perioadă de 50 de ani, s-a procedat la întocmirea unui proiect realizat de către un arhitect spaniol. Definitivarea proiectu­lui de execuţie a fost făcută în urma consultărilor cu episcopul locului, Prea Sfinţitul Timotei al Spaniei şi Portugaliei, care şi-a dat şi girul ca acesta să fie pus în practică.

La data de 6 ianuarie 2009, ziua Bobotezei şi a hramului bisericii, a fost pusă piatra de teme­lie a noului locaş de către Prea Sfinţitul Episcop Timotei, lucrările începând abia după mai bine de un an şi jumătate, din cauza lipsei fondurilor.

Biserica este o construcţie în formă de cruce, aşezată pe piloni de 25 metri adâncime, are o turlă principală mare şi două turle mici. Lucrările au fost executate de către o firmă spaniolă spe­cializată, întreaga construcţie având un cost de 550.000 D, în această sumă intrând execuţia fini­sată a construcţiei, precum şi iconostasul, clopotele, dotările necesare exercitării cultului. Toate lucrările au fost achitate până în prezent din banii obţinuţi printr-un credit bancar de 200.000 €, a cărui rată lunară este suportată de către parohie, şi din donaţiile credincioşilor.

Dorim să mulţumim tuturor celor care au contribuit şi vor mai contribui pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect deosebit, una dintre cele dintâi biserici ortodoxe române construite în Regatul Spaniei.

Paroh, Pr. Emil-Ioan Şomodean 

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni