Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 19 Septembrie 2020 Ora: 15:14

Hramul parohiei românești din Winterthur (Elveția)

Parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Winterthur (Elveția), a fost înființată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif în anul 2009. Cum prima slujbă oficiată a fost vecernia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Iosif a rânduit ca parohia să fie pusă sub ocrotirea Maicii Domnului. La început, parohia închinată Adormirii Maicii Domnuui a fost găzduită în capela bisericii „Saint Ulrich”, din Winterthur. Dar întrucât biserica a intrat în reparație, am primit găzduire în capela‑baptisteriu a bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, situată în centrul orașului, aproape de gară, loc accesibil tuturor credincioșilor.

În acest an am sărbătorit pentru a unsprezecea oară de la înființare sărbătoarea de hram a parohiei. Ca în fiecare an, mica comunitate din Winterthur se strânge în jurul preotului pentru a se ruga, plină de speranță, Maicii Domnului. Anul acesta a fost mai special: date fiind condițiile pe care le cunoaştem, numărul credincioșilor care au putut participa la slujba din 15 august a fost limitat la 15 locuri. Totuși, chiar dacă au fost nevoiţi să poarte mască, au venit cu speranță în suflet și cu rugăciuni în inimă ca să se roage Maicii Domnului. La parohia noastră s‑a împământenit să se facă masă de fiecare dată. Am rânduit ca fiecare să aducă mâncare pentru el și pentru încă o persoană. Cu emoții în inimă ne puneam întrebarea cum va fi anul acesta, știut fiind că accesul în sala de mese este restricționat. Totuși, bucuria revederii a străbătut toate canoanele impuse de restricțiile bolii, iar credincioșii au putut să împărtășească din darurile aduse la biserică.

S‑a trăit iz de bucurie și har de rugăciune, credincioșii simțindu‑se apropiați de Maica Domnului. Lucrul acesta s‑a văzut mai ales în glasurile lor, în momentele când au cântat împreună troparul Adormirii Maicii Domnului. Un lucru îmbucurător este că credincioșii caută o împărtășanie deasă, se programează la spovedit și, cu credință în suflet, se apropie de Mântuitorul Hristos, prezent în Sfânta Euharistie. Maica Domnului să ne asculte rugăciunile și să ne aducă mântuire tuturor. 

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni