Adaugat la: 1 Septembrie 2010 Ora: 15:14

Calatorind cu Sfintii

„Fiţi sfinţi, că eu Domnul Dumnezeul vostru, sfânt sunt” (Levitic 19,2) este una dintre poruncile lui Dumnezeu, iar cei care au indeplinit-o sunt sfintii.

In fiecare an Biserica Ortodoxa face praznuirea, in data de 29 august, sarbatorii Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul.

Ziua de 29 august 2010 a fost prilej de bucurie duhovniceasca pentru enoriasii parohiei Amiens-Franta, cat si pentru grupul de pelerini de la parohia Logrono-Spania, pentru ca au avut prilejul de a venera capul Sfantului Ioan Botezatorul in Catedrala din Amiens-Franta.

Din incuviintarea InaltPreaSfintitului Parinte Mitropolit Iosif, prin amabilitatea celor de la Catedrala din Amiens si prin stradania preotului paroh Daniel Milea de la parohia Amiens, s-a savarsit Sfanta Liturghie in capela Catedralei, avand prezent de-a lungul Sfintei Liturghii, langa Sfanta Masa, capul Sfantului Ioan Botezatorul.

Soborul preotilor oficianti a fost format din Parintele Daniel Milea- Parohul parohiei Amiens, Parintele Vasile Magnet-Parohul parohiei Logrono si Parintele misionar Constantin Catalin Manolache.Acestia s-au rugat impreuna cu enoriasii parohiei locale alaturi de pelerinii veniti din Spania si Romania.
La finalul Sfintei Liturghii parintele Constantin Catalin Manolache a rostit un cuvant de invatatura despre insemnatatea sarbatorii zilei de 29 august, indemnand pe fiecare participant sa urmeze faptele cele bune ale Sfantului Ioan si sa multumeasca lui Dumnezeu ca s-au invrednicit a se ruga la Capul Sfantului Ioan Botezatorul. A urmat cuvantul de multumire al parintelui Vasile Magnet si apoi venerarea sfintelor moaste.A urmat apoi o agapa frateasca pentru cei care au participat la sfanta slujba.

Nu putem spune decat Slava lui Dumnezeu pentru toate ! si Sfinte Ioane Proorocule si Inaintemergatorule roaga-te lui Dumnezeu pentru noi !

Pr. Ioan Manolache

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni