Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 23 Septembrie 2018 Ora: 15:14

Înaltpreasfințitul Serafim, în vizită la Popăuți și Negrești, la beneficiarii programului „Burse pentru copiii săraci din Moldova”

Aflat în Moldova la începutul lunii august,  Mitropolitul Serafim s-a întâlnit cu beneficiarii programului social „Burse pentru copiii săraci din Moldova”, la mănăstirea Popăuți-Botoșani (5 august) și la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Negrești-Vaslui (8 august). 

Vizita la Botoșani

Duminică, 5 august, Mitropolitul Serafim, împreună cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au sfințit noul schit „Sf. Cuv. Ioan Iacob Hozevitul” din comuna Horodiștea (Botoșani). În seara aceleiași zile, cei doi ierarhi au sosit la mănăstirea voievodală „Sf. Nicolae” din Popăuți-Botoșani, unde au fost întâmpinați de copiii bursieri din oraș și din satele învecinate, împreună cu părinții lor, precum și de viețuitorii mănăstirii și părintele stareț Ioan Harpa, sub supravegherea căruia programul filantropic inițiat de Mitropolia din Nürnberg se desfășoară în această zonă a țării. La întâlnire a participat și părintele Mihai Ciobanu și doamnele profesoare care organizează împărțirea bonurilor lunare către beneficiari, toți susținând acest proiect ca voluntari. După agapa comună, Mitropolitul Serafim a citit în biserica mănăstirii rugăciuni de binecuvântare și dezlegare pentru cei prezenți, apoi a ținut un cuvânt de învățătură și a mulțumit voluntarilor din proiect. Ierarhul a îndemnat pe copiii bursieri și părinții lor să îi poarte în rugăciuni pe toți cei care susțin, de mai bine de cinci ani, acordarea acestor burse. La rândul lor, părinții și copiii prezenți au mulțumit Mitropolitului și tuturor sponsorilor pentru dragostea de aproapele și au adresat diferite întrebări referitoare la viața credincioșilor români din Occident. În viitor este planificată înființarea unei case pentru tinerele mame abuzate, care să fie cumpărată cu sprijinul celor două Mitropolii, de la Iași și de la Nürnberg și a asociației Pro Vita.

Vizita la Negrești

Miercuri, 8 august, Mitropolitul Serafim a vizitat oraşul Negreşti împreună cu Preasfințitul Ignatie, Episcopul Huşilor. Aici 350 de copii din familii defavorizate primesc lunar un ajutor pentru acoperirea cheltuielilor de şcolarizare. La Sfânta Liturghie, săvârșită de cei doi ierarhi și numeroși slujitori din oraș și din împrejurimi, în altarul de vară al bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, au participat numeroși localnici.

După împărtășirea credincioșilor, Mitropolitul a amintit de râvna misionară a Preasfințitului Ignatie, cunoscută încă de când era episcop în Diaspora și i-a îndemnat pe cei prezenți să înțeleagă viața creștină ca pe o viață de bucurie în Hristos și de luptă împotriva patimilor. Episcopul Hușilor a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru lucrurile foarte frumoase pe care le face în sprijinirea celor în nevoi și a susținut ideea de a dezvolta activități rurale pentru angrenarea celor fără locuri de muncă. 

Un scurt program artistic susţinut de copiii din Negreşti şi din împrejurimi au bucurat inimile tuturor, aducând speranțe pentru un viitor mai bun.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Părintele Mitropolit și doamna prof. Doiniţa Mihai, coordonatoarea programului de burse în Negrești, au vizitat câteva familii beneficiare ale burselor, iar apoi vizita ierarhului a continuat și în câteva sate învecinate, la invitația preoților parohi.

Proiectul „Burse pentru copiii săraci din Moldova” este inițiat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord din 2013. La apelul Înaltpreasfințitului Serafim, numeroși binefăcători din Europa de Vest și din România susțin financiar în fiecare lună numeroși copii nevoiași din orașul Negrești și satele din împrejurimi (Jud. Vaslui), precum și din Botoșani și împrejurimi. De la un total de 100 de copii bursieri în urmă cu cinci ani, astăzi sunt sprijiniți, prin donațiile credin-cioșilor, un număr de 350 de copii la Negrești și 150 de copii la Botoșani, cu o bursă lunară de 30 de euro.

 
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni