Adaugat la: 13 Martie 2018 Ora: 15:14

Gând la ceas aniversar

Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit,

Ziua de 15 martie 1998, în care ați primit de la Mântuitorul Hristos harul cel mare al arhieriei, a fost și rămâne un dar ceresc pentru românii ortodocși răspândiți în Europa occidentală. 

Preoți și credincioși, am primit atunci un păstor cu chip luminos și cu inima iubitoare de fiii săi duhovnicești. Iubirea păstorului „lămurește”, precum focul, aurul credinței ortodoxe printre zvâcnirile lumești în mijlocul cărora trăim. Cu timp și fără de timp slujiți „văduva și orfanul”, imaginea văzută a Domnului Hristos Cel tainic nevăzut. Cu timp și fără de timp vă obosiți trupul pentru luminarea sufletelor celor păstoriți și dornici de Dumnezeu. Sunteți după chipul Păstorului Celui Bun care-și pune sufletul pentru slujirea celor încredințați. Și credincioșii, care au simțul credinței prin Botez, simt jertfa slujirii părintelui lor duhovnicesc și cu toții, de la mic la mare, vă răspund cu iubirea și rugăciunea lor mântuitoare. Vizitele pastorale din parohii stârnesc un freamăt de mare așteptare și bucurii duhovnicești, iar slujirea plină de har și de adevăr, aduce  tuturor alinarea sufletească atât de căutată în zilele noastre. Preoți și credincioși, cu toții vă așteaptă pentru că sunt convinși că sunteți «gardianul» credinței strămoșești și a frumoaselor noastre tradiții românești.

Într-un gând, cu toții, trăim ziua de 15 martie ca pe o binecuvântare cerească, ca pe o sărbătoare a dragostei sufletești cu care vă înconjurăm. Să binecuvantați ca această zi să fie și a noastră, a credincioșilor și a preoților Mitropoliei, a acestei mari familii creștine care împreună și niciodată singuri, înaintăm spre lumina mântuitoare a Marelui Arhiereu – Domnul nostru Iisus Hristos.

Vă dorim ca cei douăzeci de ani de slujire arhierească de până acum să vă fie temelie de granit pentru zidirea , în continuare, a Bisericii și a sufletelor însetate de Dumnezeu.

Întru mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit !

Pr. Aurel Grigoraș, Paris

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni