Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 1 Iulie 2016 Ora: 15:14

Apostolia la numărul 100

Revista Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale ajunge acum la numărul 100. Între mijloacele folosite de Biserică astăzi pentru transmiterea credinţei şi a adevărului Evangheliei se numără şi cuvântul scris. Trăirile omului cu Dumnezeu, cu sine şi cu semenii, precum şi cu creaţia întreagă opera lui Dumnezeu Cel în Treime – se împărtăşesc celor din Biserică sau celor din jur prin intermediul cuvântului scris, care stă mărturie peste ani a stăruinţei în credinţă şi a trecerii noastre prin această lume. Credinţa este darul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, însă Dumnezeu nu ne-o poate împărtăşi fără să aibă întru toate împreună lucrarea noastră cu acest dar. Însă datori suntem să mărturisim lu­mii credinţa noastră, să devenim apostoli ai Lui în toate circumstanţele vieţii.

Mărturia trăirii credinţei în Hristos în lumea de astăzi, împărtăşită prin intermediul scrisului, ne ajută să întărim credinţa noastră, să fim siguri că nu suntem singuri în tră­irile credinţei noastre, că ea face parte din viaţa multora, chiar dacă nu a tuturor, pen­tru că nu toţi avem darul credinţei. Comunităţile parohiale, cele monastice sau fami­lia, locul de muncă sau şcoala, strada şi societatea în care trăim devin prin excelenţă locurile apostolatului nostru. Însă comunicarea prin scris rămâne una particulară, care ajută şi pe cei de departe şi pe cei de aproape să cunoască mai bine viaţa Bisericii din această parte a Europei, în interiorul Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale.

Mulţumim şi felicităm pe toţi cei care în decursul anilor au reuşit să pună în cuvin­te, pentru alţii, lucrarea Fiului lui Dumnezeu Cel înviat din morţi, în lume şi în sufle­tele oamenilor, prin intermediul revistei Mitropoliei – Apostolia, fie scriind, fie tradu­când, fie corectând, fie îngrijind fiecare număr, tuturor celor care s-au ostenit pentru ca ea să apară cu regularitate. Pentru mulţi dintre creştinii ortodocşi, şi nu numai, aceas­tă revistă aduce, pe lângă informaţie, multă mângâiere sufletească, întărire în credinţă, conştiinţa comuniunii între episcopii, preoţii, diaconii, monahii şi toţi creştinii epi­scopiilor din Mitropolie, a comunităţilor din toate ţările Europei Occidentale, precum şi cu cei dragi din ţară.

Domnul fie lăudat întru toate!

† Mitropolitul Iosif

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni