Adaugat la: 14 Noiembrie 2013 Ora: 15:14

Preasfinţitul Timotei, la hramul parohiei din Leon

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş a fost cinstit duminică, 15 septembrie, când i se face pomenirea în calendarul ortodox, prilej cu care parohia ortodoxă română din Leon, Spania, şi-a serbat hramul. Sâmbătă, când am sărbătorit Înălţarea Sfintei Cruci, credincioşii au participat, seara, la slujba Vecerniei, la care a fost invitat să slujească, alături de iero­monahul Porfirie, părintele Claudiu Nicoară din parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Burgos, care a venit însoţit de un grup de credincioşi de acolo.

A doua zi, duminică, românii din Leon l-au primit pe Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, care a slujit Sfânta Liturghie arhierească, iar la final le-a adresat cuvântul său de învăţătură.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre Sfânta Cruce, fiind duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. Preasfinţia Sa a dezvoltat simbolistica Sfintei Cruci în Sfintele Scripturi şi i-a sfătuit pe oameni să își poarte cu răbdare și credinţă crucea pe care fi ecare o are de dus în această viaţă, pentru ca astfel să îi conducă spre Împărăţia lui Dumnezeu.

 

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni