Preasfinţitul Timotei, la hramul parohiei din Leon

publicat in Din viaţa parohiilor pe 14 Noiembrie 2013, 09:55

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş a fost cinstit duminică, 15 septembrie, când i se face pomenirea în calendarul ortodox, prilej cu care parohia ortodoxă română din Leon, Spania, şi-a serbat hramul. Sâmbătă, când am sărbătorit Înălţarea Sfintei Cruci, credincioşii au participat, seara, la slujba Vecerniei, la care a fost invitat să slujească, alături de iero­monahul Porfirie, părintele Claudiu Nicoară din parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Burgos, care a venit însoţit de un grup de credincioşi de acolo.

A doua zi, duminică, românii din Leon l-au primit pe Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, care a slujit Sfânta Liturghie arhierească, iar la final le-a adresat cuvântul său de învăţătură.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre Sfânta Cruce, fiind duminica după Înălţarea Sfintei Cruci. Preasfinţia Sa a dezvoltat simbolistica Sfintei Cruci în Sfintele Scripturi şi i-a sfătuit pe oameni să își poarte cu răbdare și credinţă crucea pe care fi ecare o are de dus în această viaţă, pentru ca astfel să îi conducă spre Împărăţia lui Dumnezeu.

  https://apostolia.eu/index.php/hook-up-projector-to-macbook-pro/ | connexion dating | https://apostolia.eu/index.php/what-is-dating-mean-in-hindi/ | academic dating uk | call of duty modern warfare beta matchmaking