Adaugat la: 10 Martie 2013 Ora: 15:14

Binecuvântarea noului spaţiu de slujire din Móstoles

Binecuvântarea noului spaţiu de slujire din Móstoles

În mijlocul a sute de credincioşi, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, a săvârşit duminică, 17 februarie 2013, slujba de binecuvântare a noului spaţiu de slujire al parohiei „Sfinţii Români” din Mόstoles, Spania. Apoi a slujit Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia mulţime de copii au primit Taina Sfintei Împărtăşanii. Ierarhul i-a sfătuit pe părinţii prezenţi ca, după împlinirea vârstei de 7 ani, să nu înceteze să îşi aducă fiii la Împărtăşanie, ci să îi înveţe ce înseamnă şi Taina Spovedaniei, continuând să primească tot mai des Trupul şi Sângele Mântuitorului.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Timotei le-a pus la suflet câteva sfaturi desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii Canaanencei: „Ce trebuie să învăţăm de la femeia canaaneancă?

Credinţa adevărată, puterea ei de a-L mărturisi pe Hristos, puterea ei de rugăciune, stăruinţa ei în rugăciune. Vedem cum Mântuitorul se preface că nu o ascultă, trece mai departe. Dar oare poate Mântuitorul să treacă mai departe pe lângă suferinţa omului? Cu siguranţă nu, a vrut să le dea o lecţie iudeilor, o lecţie de stăruinţă în rugăciune. De multe ori şi noi, credincioşii de astăzi, ne plângem că nu ne putem ruga sau ne rugăm şi avem impresia ca Dumnezeu nu ne ascultă. Dar ne întoarcem la canaaneanca din Evanghelia de astăzi: atunci când rugăciunea noastră e făcută cu credinţă, Dumnezeu ne ascultă rugăciunea. Să ştiţi că Dumnezeu îl ascultă pe acela care ascultă de El, cât ascultăm noi de Dumnezeu, atât ascultă şi Dumnezeu de noi. Şi cu siguranţă că mai mult decât atât.”

La final, ierarhul i-a felicitat pe toţi credincioşii, în frunte cu părintele paroh Marius Picu şi doamna preoteasă, pentru tot ceea ce au reuşit să facă în Mόstoles, ajungând astfel la vârsta adolescenţei şi avansând spre maturitate, după trei ani de la întemeierea parohiei lor. Iar în semn de recunoaştere a îndeplinirii misiunii ce i-a fost încredinţată aici părintelui Marius, Preasfinţitul Timotei i-a acordat rangul de iconom stavrofor şi i-a înmânat Crucea pectorală, pe care a purtat-o şi ca arhidiacon în Arhiepiscopia Clujului.

Părintele Marius Picu i-a mulţumit chiriarhului pentru grija pe care le-o poartă în permanenţă credincioşilor, amintind de jertfa adusă de enoriaşii săi la amenajarea acestui locaş de închinare, totul făcându-se în doar două luni, cu multă dragoste şi implicare. Ei, enoriaşii, au fost cei care au pus mână de la mână şi au susţinut nu doar material acest demers, ci au muncit împreună pentru a transforma spaţiul închiriat în biserică. Ei au realizat iconostasul de lemn pe care au fost aşezate icoanele, iar candelabrele, aduse din Ucraina, au fost donate de două familii din parohie.

La acest moment, care a încununat toate eforturile românilor din Mόstoles şi nu numai, mereu alături de păstorul lor, a participat şi părintele Ovidiu Gainar din Târnăveni. De asemenea, a asistat la slujbe preotul Ignatio Gonzales Torres de la Catedrala Romano-Catolică din Mόstoles, care şi-a mărturisit admiraţia faţă de ceea ce au reuşit fraţii noştri să realizeze în această locaţie şi cu sprijinul căruia, în cei trei ani de la întemeierea parohiei, comunitatea de români a beneficiat de un spaţiu unde până acum au luat parte la sfintele slujbe. Au fost alături de comunitatea de români de aici şi reprezentante de la Centrul Ecumenic „Misioneras de la Unidad” din Madrid.

Slujbele se săvârşesc în noua locaţie, situată pe C/Rio Sella nr. 8, începând cu data de 1 ianuarie a.c.

Binecuvântarea noului spaţiu de slujire din Móstoles

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni