Adaugat la: 10 Martie 2013 Ora: 15:14

Ploaie de bucurii duhovniceşti la hramul parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” de la Romainville-Paris

Ploaie de bucurii duhovniceşti la hramul parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” de la Romainville-Paris

„Esenţialul în viaţa omului este credinţa”. Dacă ar fi să descriem printr-o frază ziua de duminică, 27 ianuarie 2013, aceste cuvinte ale Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif ar fi cu siguranţă cele mai potrivite pentru a surprinde atmosfera de sărbătoare care a umplut biserica de la Romainville cu ocazia hramului parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Cine nu s-a lăsat învins de ploaia rece de dimineaţă şi a călcat pragul bisericii în această binecuvântată zi de praznic s-a întors acasă încărcat de daruri duhovniceşti: rugăciunile Sfintei Liturghii arhiereşti la care a slujit Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, cuvântul de învăţătură al Părintelui nostru Mitropolit, cântările de la strană, atmosfera de frumoasă comuniune de la agapa pregătită de credincioşii parohiei, soarele blând de iarnă care a strălucit peste noi toţi la ieşirea din biserică – toate acestea au fost daruri pentru credincioşii prezenţi şi răsplată pentru cei care cu dragoste au muncit pentru pregătirea acestui praznic, prin care am dorit cu toţii să-i dăm slavă lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne dăruieşte în fiecare zi din viaţa noastră.

Însă cel mai mare dar pe care l-au primit credincioşii parohiei – care, aşa cum i-a îndemnat părintele paroh Mircea Filip, s-au pregătit pentru această mare sărbătoare nu doar printr-un efort admirabil pentru ca toate cele materiale să fie în bună rânduială, ci au avut grijă să îşi curăţească sufletele prin Taina Spovedaniei pe parcursul săptămânii care a precedat praznicul – cel mai mare dar pentru mulţi dintre credincioşi a fost împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului. Căci dacă noi, credincioşii creştini, nu ne pregătim pentru a primi Sfânta Împărtăşanie, atunci pentru cine se jertfeşte Hristos pe Sfântul Altar în fiecare duminică şi sărbătoare?

Iată, încă o zi frumoasă din viaţa noastră rămâne în urmă. Adăugăm amintirea ei fiecărei zi de sărbătoare cu care ne-a bucurat Domnul de la înfiinţarea parohiei de la Romainville, acum cinci ani, şi ne rugăm ca toate cele ce s-au făcut şi se fac de către credincioşii parohiei îndrumaţi de preotul paroh să fie un neîncetat urcuş duhovnicesc spre Împărăţia Cerurilor. Amin !

Preoteasa Iulia Filip

Ploaie de bucurii duhovniceşti la hramul parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” de la Romainville-Paris

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni