Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 9 Ianuarie 2013 Ora: 15:14

Colecta „Să fim şi noi un Moş Crăciun”

Colecta „Să fim şi noi un Moş Crăciun”

În lunile octombrie şi noiembrie ale anului 2012, asociaţia Nepsis a Mitropoliei noastre a organizat, cu binecuvântarea şi sprijinul părintesc al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, colecta „Să fim şi noi un Moş Crăciun”, destinată copiilor nevoiaşi de la Fundaţia „Sfântul Elefterie” din Bucureşti.

Şi de data aceasta, credincioşii din diferite parohii ale Franţei au dat dovadă de multă generozitate. La sediul mitropolitan de la Limours s‑au adunat pachete conţinând dulciuri, rechizite şi produse de igienă personală, din care au fost realizate cadouri pentru aproximativ 200 de copii. Darurile au fost distribuite în ajun de Crăciun de către echipa fundaţiei „Sfântul Elefterie” copiilor aflaţi în diferite zone ale ţării (Bucureşti, Ialomiţa, Dâmboviţa, Argeş, Călăraşi, Suceava şi Botoşani).

Pe lângă colecta de cadouri, s‑a reuşit şi strângerea unei importante sume de bani pentru nevoile acestor copii. Aceasta îi va încălzi atât la propriu, cât şi la figurat, întrucât o parte din fondurile respective va fi alocată cumpărării de lemne pentru iarnă pentru familiile lor, care vieţuiesc în condiţii extrem de dificile.

Prin aceste daruri venite de departe, copiii au simţit aievea că Domnul îi ştie pe fiecare în parte şi nu‑i uită nici o clipă. Cei care au fost mijlocitori în această lucrare – parohia Sfânta Parascheva şi Sfânta Genoveva din Paris, parohia Sfinţii Gherman şi Clodoald de la Louveciennes, parohia Sfinţii Trei Ierarhi de la Romainville, credincioşii de la biserica Soborul Maicii Domnului de la Limours, filia Sfinţii Ioachim şi Ana de la Igny, parohia Sfântul Apostol Andrei de la Montpellier, parohia Sfântul Martin şi Sfântul Siluan de la Metz, parohia Sfântul Andrei şi Sfânta Alexandra de la Caen, parohia Acoperământul Maicii Domnului de la Chartres, parohia Sfântul Ioan Botezătorul de la Strasbourg, parohia Sfântul Nectarie din Eghina de la Tours şi toţi cei neştiuţi de noi, dar ştiuţi de Domnul – au făcut ca ea să aducă roade bogate şi să dea mărturie despre puterea dragostei creştine.

Adriana Moise şi Ioana Căpităneanu, responsabili colectă 

 

Colecta „Să fim şi noi un Moş Crăciun”

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni