Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 26 Aprilie 2018 Ora: 15:14

Expoziție de icoane bizantine la Ciudad Real, Spania

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei și a Excelenței Sale Mons. Gerardo Melgar Viciosa, Episcopul Catolic de Ciudad Real, Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Mărturisitori Visarion, Sofronie şi Oprea” Valdemoro a organizat vernisajul Expoziţiei de icoane bizantine pe lemn în spațiul expozițional al Seminarului Diocezan din Ciudad Real. Acest demers se înscrie în contextul manifestărilor cultural‑spirituale dedicate Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri.

Pe simezele impresionantei galerii au fost expuse 40 de lucrări originale ale Grupului de pictori „Revelație”, format în majoritate din licențiați ai Facultăților de Teologie Ortodoxă din Cluj‑Napoca și București, Secția Artă Sacră.

Expoziţia, cu intrare liberă, poate fi vizionată de toţi cei doritori în perioada 12 ‑ 26 martie 2018, fiind organizată în prima zi a Săptămânii Vocaționale din cadrul Seminarului Diocezan

Cu ocazia vernisajului care a avut loc luni seara, 12 martie 2017, au rostit alocuţiuni: preotul catolic Manuel Pérez Tendero, profesor de Teologie Biblică și Rector al Seminarului, gazda binevoitoare a evenimentului, curatorul expoziţiei, Pr. Dorin Cătălin Sas de la Parohia Ortodoxă Română „Sfinţii Mărturisitori Visarion, Sofronie şi Oprea” Valdemoro și Pr. Amadeo Puebla Rodríguez, Delegat pentru Ecumenism al Diocezei de Ciudad Real.

Publicul spaniol, prezent în număr foarte mare la această manifestare cultural‑spirituală, a receptat cu mult interes conținutul discursurilor prezentate, adresând la final întrebări referitoare la subiectul expus.

Au participat la acest eveniment cultural: Excelența Sa Doamna Doina Boblea, Consul al României la Ciudad Real și Pr. Gheorghe Călin, parohul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Mare Muceniță Tatiana” din localitate.

La finalul expunerilor, în Sala de reuniuni, a avut loc o întâlnire a grupurilor de tineret din câteva parohii catolice ale diocezei.

După un periplu prin Valdemoro, Salamanca, Madrid, Getafe, Almeria, Lanzarote, Málaga și Ciudad Real, în perioada următoare se intenţionează vernisarea acestei expoziţii itinerante de icoane bizantine și în altă provincie din Comunidad Castilla la Mancha.

Biroul de presă al Parohiei Sf. Mărturisitori Valdemoro

 
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni