Adaugat la: 20 Aprilie 2018 Ora: 15:14

Ortodocşii se închină Sfintei Cruci la Limburg şi Ulm

În duminica Sfintei Cruci, credincioșii ortodocși de diferite naționalități din Germania au venerat o părticică din Sfânta Cruce păstrată în catedrala din Limburg şi în mănăstirea Sf. Martin din Ulm.

Pelerinajul la Sfânta Cruce păstrată în domul din Limburg (landul Hessen) a devenit o tradiţie în rândul Diasporei ortodoxe. Preoţi şi credincioşi ai parohiilor româneşti din Offenbach, Frankfurt, Koblenz, Bonn şi Köln au participat la solemnitatea deosebită, închinându‑se la sfântul lemn al Crucii şi înălţând imne de slavă. Preţioasa părticică a fost încorporată la Bizanţ în anul 964 într‑un relicvariu de aur de eunucul Vasile Lekapenul şi păstrată într‑o capelă a palatului basileilor. În timpul cruciadei a IV‑a (1204) ea a fost adusă de cavalerul Heinrich von Ulmen într‑o mănăstire de pe valea Rinului, ajungând în proprietatea episcopiei catolice din Limburg în 1835. 

În aceeaşi duminică a avut loc primul pelerinaj ortodox la părticica din Sf. Cruce păstrată la Ulm. Aceasta se păstrează în biserica catolică „Sf. Martin” a fostei mănăstiri din Ulm‑Wiblingen, fiind adusă de la Ierusalim în 1099 de catre ctitorii acesteia, Hartmann și Otto von Kirchberg, reîntorşi din Prima Cruciadă. La primul pelerinaj ortodox au oficiat o slujbă ortodoxă preoții comunităților română, rusă, ucraineană și siriană, în prezența unui număr mare de credincioși, majoritatea români din Ulm. 

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni