Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 17 Aprilie 2018 Ora: 15:14

Copiii parohiilor din Germania aşteaptă Sfintele Paşti

În aşteptarea Sărbătorii Învierii Domnului, copii de la parohiile din Freiburg, Düsseldorf şi Nürnberg au participat, în cadrul programelor catehetice, la activităţi creative precum stimularea reproducerii libere a învăţăturilor de credinţă şi arta creştină: pictarea de icoane şi încondeierea ouălor.

În apropierea vacanței de Paști,  în cadrul școlii parohiale „Emaus” a Parohiei „Sf. Dimitrie” din Nürnberg, sâmbătă 17 martie a fost o zi foarte plină pentru copii. Aceştia au dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie și s‑au împărtășit, iar după ce au luat masa împreună cu părinții și educatorii, au repovestit cu ajutorul imaginilor Patimile şi Învierea Domnului. Apoi, alături de maica Marina au exersat, după vârstă și pricepere, pictatul sau încondeiatul ouălor de Paști. Bucuria lucrării împreună a dat rezultate pe măsură. „Atelierul micilor iconari” are loc şi la parohia „Sf. Mina” din Freiburg, de mai multe ori pe an. Copiii de aici au confecţionat felicitări de Paşti şi au încondeiat ouă. Fiecare va repeta, acasă, în preajma Praznicului Sfintei Învieri, această tradiție asociată cu frumoase istorioare despre Patimile și Învierea Domnului.

Tot la mijlocul lunii martie, în parohia Düsseldorf a avut loc programul catehetic „Conferința Copiilor” din cadrul Școlii de Duminică.  Referentul Nicholas Zahariade (clasa a III‑a) a vorbit copiilor și adolescenților despre semnificația postului în tradiția ortodoxă. În continuare, părintele Iosif‑Cristian Rădulescu i‑a angajat pe copii printr‑o rundă de întrebări și răspunsuri în aprofundarea lecturilor biblice din Vechiul Testament cuprinse în capitolul Facerii. Școala de Duminică pregătește şi o nouă ediție a programului „Prima Spovedanie” precum și alte activități de socializare în afara spațiului Bisericii. Conferința Copiilor s‑a încheiat cu spovedania copiilor, tratată de aceştia cu un deosebit respect.

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni