Adaugat la: 15 Aprilie 2018 Ora: 15:14

Slujba Acatistului Mântuitorului în Biserica Saint Denis din Argenteuil

Duminică, 18 martie, în biserica Saint Denis din orașul Argenteuil (Île de France) a fost săvârșită slujba Acastistului Mântuitorului Hristos de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop‑Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi din regiunea pariziană. La slujbă au participat în număr mare creștini ortodocși români din capitala Franței și împrejurimi. 

După slujba acatistului Înaltpreasfințitul Iosif a mulțumit episcopului de Pontoise, Monseigneurul Stanislas Llanas pentru găzduire, dăruind o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Hristos și evidențiind importanța pe care o au sfintele odoare în viața creștinilor: „Prin cinstirea tunicii Mântuitorului Hristos simțim prezența Fiului lui Dumnezeu, Cel ce a fost răstignit pe cruce dar Care a Înviat din morți. El, Cel a ce a primit a purta păcatele noastre pe umerii Săi, a făcut din crucea noastră crucea Sa. De aceea nu trebuie să ne limităm doar la a primi Sfânta Euharistie, la Sfânta Liturghie din duminici și sărbători”. La rândul său, părintele a mulțumit pentru prezența numeroasă a creștinilor ortodocși români amintind de faptul că Sfânta Tunică este mereu în biserică iar cei care doresc să vină să se închine sunt bineveniți. 

Sfânta Tunică a Mântuitorului Hristos este unul din numeroasele odoare ce se găsesc în diferite biserici din regiunea pariziană. Conform tradiției, ea ajunge în Occident în timpul împăratului Charlemagne, ca dar al împărătesei Irina a Constantinopolului. Întemeietorul dinastiei carolingiene nu o păstrează în sudul Franței unde‑și avea reședința, ci o încredințează mănăstirii din Argenteuil – actuala basilică Saint Denis, unde Théodrade, fiica sa, era stareță.

 

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni