Adaugat la: 13 Ianuarie 2018 Ora: 15:14

Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi‑vă cu ce aveţi. (Evrei 13:5)

Cu ceva vreme în urmă am citit despre un rege care nu era fericit deloc. Unul dintre servitorii lui cânta toată ziua. Intrigat de fericirea slujitorului, monarhul întrebă: „De ce eşti întotdeauna fericit?” „Pentru că familia mea şi cu mine suntem mulţumiţi cu ce avem”, răspunse de îndată slujitorul.

Mai târziu, regele îl chemă pe consilierul lui şi îl întrebă de ce el, deşi avea tot ce îi dorea inima, nu putea fi fericit, în timp ce slujitorul lui, deşi era foarte sărac, radia de fericire tot timpul. „Maiestatea voastră, spuse consilierul, eu cred că slujitorul nu a făcut parte niciodată din clubul 99”. „Ce este clubul 99?” întrebă regele. „Pentru a afla ce înseamnă clubul 99, va trebui să puneţi 99 de bucăţi de aur într‑o sacoşă şi să o lăsaţi la uşa servitorului.”

Regele luă seama la vorbele consilierului. Când slujitorul a văzut sacoşa, a luat‑o, a deschis‑o, a scos un ţipăt puternic de bucurie şi a început să numere bucăţile. După ce le‑a numărat de mai multe ori, a verificat din nou să vadă dacă în sacoşă erau doar 99 de bucăţi. Acum îşi dorea să aibă şi bucata cu numărul o sută. Şi‑a petrecut întreaga zi în căutarea bucăţii care lipsea. Pentru că nu a găsit‑o, a hotărât să lucreze cu şi mai mare avânt pentru a câştiga bucata de aur pentru a ajunge la o sută. Când voi avea 100 de bucăţi, îşi spunea el, voi fi un om fericit!

Din acel moment, viaţa lui s‑a schimbat radical. Muncind fără încetare, el a devenit o persoană morocănoasă, se comporta urât cu familia şi încetase să mai cânte în timp ce îşi îndeplinea sarcinile.

Observând o schimbare atât de radicală, regele îl întrebă pe consilierul lui care era motivul. „Maiestatea voastră, spuse consilierul, slujitorul face parte acum din clubul 99. Din acest club fac parte cei care, având tot ce au nevoie pentru a fi fericiţi, nu sunt niciodată fericiţi, deoarece ei întotdeauna doresc să aibă ceea ce nu au. Ei sunt cei care îşi spun în sinea lor: „Dacă aş putea avea…, aş fi fericit.”

Tu eşti fericit? Sau faci parte din „Clubul 99”? 

UN ALT FEL DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ

Imaginează‑ți că ai un cont bancar unde sunt depuși în fiecare dimineață 86.400 lei. Această sumă o poți cheltui liber în cursul acestei zile, dar oricât rămâne necheltuit, nu se va reporta pe ziua de mâine. oricât a rămas, soldul devine zero.

Fiecare dintre noi avem un astfel de cont – timpul. În fiecare dimineață devenim mai bogați cu 86.400 de secunde, dar în fiecare seară soldul devine zero. Indiferent de cât am consumat, nu vom avea mai mult nici cu un minut. Fiecare zi aduce un nou sold, care la sfârșitul zilei devine zero. Ceasul merge înainte, încearcă azi să folosești timpul înțelept!

• Ca să înțelegi cât valorează 1 an, întreabă elevul care repetă anul... 
• Ca să înțelegi cât valorează 1 lună, întreabă femeia care a adus pe lume un copil prematur... 
• Ca să înțelegi cât valorează 1 săptămână, întreabă redactorul unui ziar săptămânal... 
• Ca să înțelegi ce valoare are 1 oră, întreabă îndrăgostiții care așteaptă o întâlnire... 
• Ca să înțelegi ce valoare are un minut, întreabă călătorul care tocmai a scăpat  trenul... 
• Ca să înțelegi ce valoare are o secundă, întreabă șoferul care nu a putut evita un accident...
• Ca să înțelegi ce valoare are o fracțiune de secundă, întreabă sportivul care a câștigat la Olimpiadă doar o medalie de argint... 

Fiecare clipă e o comoară care e numai a ta!!! Să apreciezi, deci, fiecare clipă.
Ține minte: TIMPUL NU AȘTEAPTĂ PE NIMENI!

Ziua de ieri este o istorie.
Ziua de mâine este o enigmă.
Ziua de azi e un dar de la Designerul Designerilor, Bancherul Bancherilor, de la Cel fără timp, Cel fără egal. Folosește înțelept fiecare clipă din viața ta, ca să nu ai ce regreta mâine!!!

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni