Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 25 Iunie 2017 Ora: 15:14

Hramul parohiei din Torrent

În perioada 5-7 mai 2017, credincioşii parohiei „Sfântul Efrem cel Nou” din Torrent şi-au sărbătorit ocrotitorul. Vineri, 5 mai, s-a săvârşit Sfânta Liturghie, iar sâmbătă seara Vecernia cu Litie, urmată de câteva dezbateri duhovniceşti legate de Sfântul Efrem cel Nou, viaţa şi mucenicia sa, dar şi de roadele rugăciunii în viaţa noastră. Pentru a oferi credincioşilor posibilitatea participării în număr mare la acest eveniment, hramul a fost sărbătorit duminică, 7 mai, printr-o Sfântă Liturghie în ca­drul căreia, împreună cu părintele paroh Vasile Pop, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Doctor Iustin Hodea al Maramureşului şi Sătmarului şi a Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei al Spaniei şi Portugaliei, a slujit şi invitatul nostru din acest an la hram, părintele protosinghel Nifon Neamciuc, stareţul Mănăstirii Sfânta Cuvi­oasă Parascheva din Strâmtura, Maramureş.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Nifon a ţinut un cuvânt de învăţătură despre Sfântul Efrem cel Nou, făcând trimitere şi la pericopa evanghelică a Duminicii a IV-a după Paşti. Bucuria hramului a fost sporită de surpriza pregătită credincioşilor de a avea spre închinare moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, aduse de părintele Gheorghe Alin Resiga din parohia ortodoxă română din Lliria. De asemenea, credincioşii s-au închinat şi la epitrahilul Sfântului Efrem cel Nou, pe care parohia Torrent l-a pri­mit de la Nea Makri în anul 2014.

Tot din data de 7 mai a început şi programul de rugăciune Să ne rugăm împreună cu Sfântul Efrem cel Nou!,în cadrul căruia preotul paroh şi credincioşii vor săvârşi timp de 40 de zile Acatistul Sfântului ocrotitor, ca semn de mulţumire, mai ales că tot acum s-au împlinit şi 5 ani de la înfiinţarea parohiei ortodoxe române din Torrent.

Toţi cei prezenţi au participat după încheierea evenimentului la agapa frăţească pregătită cu bucate alese de către femeile din comitetul parohial, prin dragostea şi im­plicarea credincioşilor din parohie.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni