Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 25 Iunie 2017 Ora: 15:14

Credincioşii parohiei din Brunete în pelerinaj la Mănăstirea Vilaller

În perioada 29 aprilie-2 mai 2017, paro­hia ortodoxă „Sfântul Proroc Zaharia şi Dreapta Elisabeta” din Boadilla Del Monte şi Brunete a efectuat un pelerinaj la Mănăstirea Vilaller, mănăstire ce poartă hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Organizarea pelerinajului s-a făcut în foar­te scurt timp, la dorinţa credincioşilor din Bru­nete care au beneficiat de zilele suplimentare de concediu. Pelerinajul a început cu un po­pas în Zaragoza, unde au fost vizitate cele mai importante obiective turistice, precum şi pa­rohia ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnu­lui” unde, cu binecuvântarea pr. paroh Aurel Nae, ne-am putut închina la moaştele Sfântu­lui Mare Mucenic Gheorghe. Sâmbătă seara (29 aprilie) am fost primiţi cu multă căldură de întreaga obşte a mănăstirii de la Vilaller, ne-am cazat, am cinat împreună şi ne-am pre­gătit pentru Sfânta Liturghie de a doua zi.

Duminică ne-am bucurat de împreuna slujire cu pr. ieromonah Lavrentie, care i-a fe­licitat pe creştini pentru răbdarea şi dragos­tea lor faţă de Biserică, precizând că uşa mă­năstirii este mereu deschisă creştinilor din Spania şi nu numai. Din pricina vremii capri­cioase, după masa de prânz ne-am adunat la Liturghia după Liturghie de la ,,gura sobei”, unde s-au cântat cântece religioase şi patrio­tice. Luni a avut loc o scurtă excursie în Franţa, iar marţi, 2 mai, înainte de întoarcerea în Madrid, am făcut un popas la Biserica Sfântul Clement din Taull, o Biserică din anul 1123 unde se află o pictură deosebită.

Bucuria pelerinajului a fost foarte mare, fiindcă pentru mulţi credincioşi a fost prima ieşire din Madrid după foarte mulţi ani de muncă (cu excepţia drumurilor anuale acasă, în România). Cu toţii ne-am recules sufleteş­te în pacea locului, cu peisajele sale extraor­dinare, şi ne-am bucurat de aerul curat şi de ospitalitatea obştei mănăstirii. Cu siguranţă acest loc binecuvântat a rămas în inimile şi sufletele pelerinilor noştri, care doresc să re­vină şi cu alte ocazii la Mănăstirea Vilaller.

Pr. Flavius Sava

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni