Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 24 Iunie 2017 Ora: 15:14

Liturghie baptismală în parohia din San Sebastian Donostia

În Duminica a Vl-a după Paşti, 21 mai 2017, zi în care s-a făcut şi prăznuirea Sfinţilor împăraţi Constantin cel Mare şi maica sa Elena, Preasfinţitul Părinte Episcop Ti- motei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei a săvârşit Sfânta Liturghia baptismală în parohia „Sfântul Mucenic Sebastian” din San Sebastian Donostia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a botezat al treilea copil al părintelui pa­roh Marian Mănescu, pe micuţa Sofia, precum şi pe prunca Alexandra, fiica unei fa­milii de credincioşi ai parohiei.

La final, ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învăţătură tâlcuind pericopa evan­ghelică a duminicii (care relatează minunea vindecării orbului din naştere), arătând că „după modelul mărturisirii orbului, noi toţi trebuie să-L mărturisim pe Hristos Cel înviat, mai ales acum în zilele noastre când lumea îl înlătură pe Hristos. Toţi cei care am fost botezaţi suntem chemaţi la mărturisire, nu numai prin cuvânt, ci mai ales prin faptele noastre cele bune, care luminează înaintea oamenilor arătându-L, prin purta­rea noastră, pe Hristos, Lumina lumii”.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni