Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 20 Octombrie 2015 Ora: 15:14

Liturghie arhierească în Villarejo de Salvanes

Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spani­ei şi Portugaliei a slujit duminică, 6 octombrie 2015, Sfânta Liturghie arhie­rească în parohia ortodoxă română „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop” din Villarejo de Salvanes, dimpreună cu părintele paroh Ioan Sebastian Hârţ şi părintele Cătălin Savu de la parohia „Sfântul Pantelimon” din Torrejon de Ardoz.

Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în cadrul căruia a tâlcuit pericopa zilei, arătând că „în parabola nunţii fiului de împărat, Mântuitorul ne cheamă pe toţi la mântuire, dar foarte mulţi dintre noi ne asemănăm celor chemaţi, dar care n-au răspuns chemării, şi atât ei, cât şi noi punem, de cele mai multe ori, cele materiale deasupra celor duhovniceşti. Dacă nu-L avem pe Dumnezeu, oricât de bogaţi am fi, nu avem nimic. Vedem atâtea exemple în ju­rul nostru, oameni care au de toate, în ce priveşte cele materiale, dar se sinucid sau se simt goi sufleteşte, tocmai pentru că nu-L au pe Dumnezeu. Omul bogat este acela care nu este legat de cele materiale, ci de cele duhovniceşti, de Dumnezeu, Care este adevărata bogăţie".

La acest moment deosebit de important pentru comunitatea ortodoxă din Villarejo de Salvanes a fost prezent şi primarul oraşului, domnul Marco Antonio Ayuso Sanchez.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni