Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 8 Decembrie 2014 Ora: 15:14

Frizerul cel necredincios

Odată un bărbat a mers la frizerie pentru a se tunde şi a se bărbieri. De îndată ce frizerul a început să lucreze, a început şi discuţia dintre cei doi. Au discutat despre foarte multe lu­cruri, după care au atins şi subiectul reli­giei şi al lui Dumnezeu. Frizerul îndată a spus:

– Nu cred că există Dumnezeu.
– De ce? l-a întrebat clientul.
– E foarte simplu. Ieşi afară în stradă şi vei înţelege de ce nu există Dumnezeu. Spune-mi, dacă Dumnezeu există, de ce sunt atâţia oameni răi? De ce atâţia copii părăsiţi? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ai găsi nici nefericire, nici durere. Nu pot să-mi închipui un Dumnezeu care iubeşte şi compătimeşte, dar să îngăduie şi toate aces­tea care se întâmplă.

Clientul s-a gândit puţin, însă nu a răs­puns nimic, pentru că nu a vrut să strice discuţia. În cele din urmă frizerul şi-a ter­minat treaba, iar clientul a plecat. Dar, de îndată ce a ieşit din frizerie, a văzut un băr­bat cu părul lung şi ondulat şi o barbă mare, însă dezordonate şi slinoase. Era foarte murdar şi neîngrijit. În acea clipă clientul s-a întors din drum şi a intrat din nou în frizerie, spunându-i frizerului:

– Ştii ceva? Nu există frizeri.
– Cum poţi spune aşa ceva? a întrebat uimit frizerul. Nu vezi că eu sunt frizer? Abia te-am tuns şi bărbierit. Ce vrei să spui?
– Nu! a răspuns clientul şi a continuat. Dacă ar fi existat frizeri, nu ar fi fost pe stra­dă oameni nepieptănaţi şi cu păr lung şi murdar, ca acela de afară.
– Ba da, există frizeri, dar aceasta se în­tâmplă pentru că oamenii nu merg la ei.
– Exact! a răspuns clientul. Aceasta este problema. Şi Dumnezeu există, dar cele spuse de tine se întâmplă pentru că oamenii nu merg la El şi nu ÎI cer ajuto­rul; de aceea există atâta durere şi ne­fericire în lume.

Vedeţi, dragi copii, mulţi dintre noi putem gândi aşa. Dar trebuie ştiut că Dumnezeu ne-a creat şi ne-a învăţat ce trebuie să facem ca să fim fericiţi. Dar noi, nerespectând învăţătura sfântă... Ia gândiţi-vă, dacă ai cumpăra un aparat nou, cu manual de folosire, dar nu ai respecta indica­ţiile de acolo, la urmă te-ai mira de ce nu funcţionează bine, nu?

SĂ NE JUCĂM IMPREUNĂ

Jocul propus pentru numărul acesta este: ÎNCURCĂTURA PAPUCILOR.

E nevoie de cel puţin cinci co­pii, fiecare cu papuci cu şireturi. Toţi jucătorii se descalţă, iar pa­pucii lor se împart în două grămezi (la cel puţin 3 m distanţă între ele) şi se amestecă foarte bine (conducătorul de joc poate, pen­tru a îngreuna jocul, să lege şi câteva şireturi, de exemplu). Se sta­bileşte o linie de start, la vreo 10-15 m distanţă de grămezi, unde vor fi adunaţi copiii. La semnalul conducătorului de joc, toţi fug spre grămezi şi încearcă să-şi re­cupereze papucii, să se încalţe şi să ajungă înapoi la linia de pleca­re. Nu e permisă aruncarea papu­cilor străini în altă parte, pentru a se evita accidentele. Primul so­sit la linia de start e câştigătorul, care poate să-i dea o pedeapsă ul­timului sosit: de exemplu, să-i pună o întrebare la care trebuie răs­puns doar cu adevărul.

 

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni