Adaugat la: 3 Februarie 2014 Ora: 15:14

Sfânta Filofteia, sărbătorită la Pamplona

Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş a fost cinstită sâmbătă, 7 de­cembrie 2013, în parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail în Colose" din Pamplona, Spania, prin vizita Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei, care a slujit Sfânta Li­turghie arhierească, înconjurat de un nume­ros sobor de preoţi. La această frumoasă săr­bătoare au fost alături de părintele paroh Ion Răducu părintele Petru David din Bilbao, pă­rintele Andrei Turea din Santander, părintele Gabriel Dănilă din Soria, părintele Claudiu Nicoară din Burgos, părintele diacon Alexan­dru, care a primit taina preoţiei, şi tânărul Serghei, care a fost hirotonit întru diacon.

Sfânta Liturghie a început la ora 10.30, iar la final Preasfinţitul Timotei le-a adresat cre­dincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură, vorbindu-le despre viaţa curată a Sfintei Muceniţe Filofteia şi despre virtuţile aceste­ia, cu precădere despre milostenia care a dus-o la sfinţenie, devenind astfel model de urmat pentru noi toţi.

De asemenea, Preasfinţia Sa le-a felicitat pe doamnele care poartă numele acestei muceniţe, în mod special pe doamna preoteasă Adriana Filofteia Răducu, iar în semn de mul­ţumire pentru implicarea sa în viaţa parohiei şi pentru dăruirea cu care răspunde nevoilor misionare de aici i-a înmânat, din partea pa­rohiei, o icoană întruchipând-o pe Sfânta Muceniţă Filofteia, care să-i fie în continuare model în viaţa aceasta. La rândul său, ierarhul a primit din partea parohiei o icoană cu Sfântul Apostol Timotei, al cărui nume îl poartă şi care să-l călăuzească în continuare în apostolatul pe care îl împlineşte pe meleaguri străine, pentru turma care i-a fost încredinţată.

La slujbă a luat parte, însoţită de alţi membri ai corpului diplomatic, şi doamna consul gene­ral Monica-Mihaela Ştirbu de la Consulatul General al României la Bilbao, care, în cuvântul adre­sat celor prezenţi, a subliniat o dată în plus rodul bunei colaborări între Biserică şi Consulat aici, în diaspora, o colaborare care vine în sprijinul tuturor fraţilor noştri aflaţi printre străini, unde pot întâmpina deseori situaţii dificile şi greu de soluţionat. Doamna consul i-a înmânat Preasfinţitului Timotei o felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă, însoţită de cele mai frumoase gânduri, şi a primit din partea parohiei o icoană cu Maica Domnului. La sfârşitul slujbei, toţi participanţii au primit felicitări din partea Consulatului General al României la Bilbao.

La această sărbătoare a asistat şi primarul de Baranain, Jose Antonio Mendive Rodriguez. Oficialul s-a arătat bucuros să ia parte la zilele de sărbătoare ale comunităţii de români, cu care instituţia pe care o conduce are relaţii foarte bune, înţelegând cât este de importantă convie­ţuirea în armonie a tuturor locuitorilor oraşului, de orice cetăţenie ar fi ei.

La final, părintele Ion Răducu le-a mulţumit tuturor, în mod special ierarhului nostru pen­tru că a fost în mijlocul comunităţii în această zi, fiind deja o tradiţie ca în fiecare an de 7 de­cembrie credincioşii din Pamplona să se întâlnească în biserica lor cu Preasfinţitul Timotei.

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni