Adaugat la: 24 Ianuarie 2014 Ora: 15:14

Spectacolele din zona pariziană, Craciun 2013

Cu ocazia praznicului Naşterii Domnului, Mi­tropolia Ortodoxă a Europei Centrale şi Meridio­nale a organizat la Paris, în luna decembrie, mai multe spectacole şi concerte.

Spectacolul „Crăciunul copiilor", la care au fost invitate parohiile din zona pariziană, a avut loc vi­neri, 13 decembrie 2013, la Ambasada României din Paris, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif şi a doamnei ministru Yvette Fulicea. Copiii de la Centrul Educativ Sfântul Nicolae, îm­preună cu cei din parohia Sfânta Parascheva şi Sfânta Genoveva din Paris, au început spectacolul inter­pretând piesa de teatru Steaua de Crăciun.Maria, Iosif, magii, păstorii, îngeraşii, toţi au vestit cu bu­curie naşterea pruncului Iisus. Colindele şi cânte­cele de Crăciun au fost acompaniate la chitară de părintele Răzvan Ionescu.

Au urmat copiii din parohia „Pogorârea Sfân­tului Duh" de la Clichy, care ne-au încântat cu cân­tece, poezii şi colinde de Crăciun.

Copiii din parohia „Sfinţii Trei Ierarhi" de la Romainville au cântat colinde mult îndrăgite de ei: Steaua sus răsare, Am plecat să colindăm, Astăzi S-a născut Hristos, Sculaţi, sculaţi, boieri marişi au reci­tat poezii din literatura creştin-ortodoxă, semnate de Sfântul Ioan Iacob Românul, maica Teodosia Laţcu şi Nichifor Crainic.

Corul de copii de la reşedinţa mitropolitană din Limours, îndrumaţi de maica Anastasia, au în­cheiat spectacolul cu un buchet de colinde tradiţi­onale româneşti. Moş Crăciun a fost prezent şi el, încărcat cu multe daruri.

Un alt eveniment, concertul „Dar din dar", a fost organizat de către Departamentul Cultural al Mitropoliei vineri, 18 decembrie 2013, la Amba­sada României. Renumiţii interpreţi Cristina Ar­delean (mezzosoprană), Ruxandra Cioranu (so­prană), Vlad Crosman (bariton), Radu Cuceu (bariton), Simona Ivas-Totelecan (soprană), An- gela Streba (soprană), Ionel Streba (pian) au cân­tat arii sacre, colinde tradiţionale ro­mâneşti şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Acest concert a avut ca scop strângerea de fonduri pentru susţinerea activităţii Centrului Educativ „Sfântul Nicolae". La sfârşitul spectacolului, copiii de la centrul edu­cativ, îmbrăcaţi în costume populare, au făcut o surpriză publicului, cântând două colinde împreună cu soliştii de canto.

Duminică, 21 decembrie 2013, corul de juniori al Catedralei Mitropolitane „Sfinţii Arhangheli” din Paris, compus din copii din mai multe parohii pariziene, a prezentat un moment artistic în cadrul spec­tacolului „Noi umblăm a colinda”, organizat cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Este vorba de o scenetă ce descrie minunea Naşterii Domnului, derulată pe fond muzical cu sonorităţi de viori, chitară şi voci de copii. Frumuseţea evenimentului a fost întregită şi de participarea copiilor din parohiile „Înălţarea Domnului şi Sfântul Ştefan cel Mare” de la Montreuil, „Sfânta Parascheva şi Sfânta Genoveva” din Paris şi cei de la reşedinţa mitropolitană de la Limours. Sperăm ca acest eveniment al micilor enoriaşi să încu­rajeze şi să atragă un număr cât mai mare de copii în naosul catedralei române din Paris.

Noi îi vom încuraja să cânte şi să devină membri activi ai parohiilor lor, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea noastră.

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni