Adaugat la: 18 Decembrie 2013 Ora: 15:14

Şcoală parohială pentru copiii din parohia din Torrent

La un an de la înfiinţare, parohia „Sfântul Efrem cel Nou” din Torrent, Spania, a pus bazele şcolii pa­rohiale, lucru împlinit şi devenit posibil prin bine­cuvântarea Preasfinţitului Timotei şi colaborarea părinţilor. Şcoala parohială în diaspora este o prio­ritate misionară, mai ales în contextul în care copi­

ii  nu au acces la cultura şi spiritualitatea româneas­că, deoarece sunt angrenaţi în învăţământul statului în care locuiesc.

Şcoala parohială oferă un plus de unitate în rândul celor implicaţi (profesori, copii, părinţi etc.) şi unul de cunoştinţe beneficiarilor (copiilor). De aceea, şi în parohia noastră s-a iniţiat acest lucru minunat pentru copilaşii noştri. Astfel, în luna sep­tembrie s-au făcut înscrierile, iar începând din 28 septembrie, în fiecare sâmbătă, copiii se adună pen­tru a participa împreună la cursurile şcolii parohi­ale. Pentru început, şcoala cuprinde în programă Religia, Limba şi Literatura Română, Istorie,

Geografie şi un modul de Tradiţie şi creativitate, ce se va concretiza în mici ateliere (desen, pictură etc.) cu diferite ocazii, precum şi spectacole (poe­zie, scenete, colinde) de Crăciun, Mărţişor, Ziua copilului etc. La acestea se adaugă serile de film pentru cei mici organizate în colaborare cu Centrul Intermunicipal Mancomunicat din Torrent, C. Cervantes, nr. 19. În acest demers al nostru sun­tem ajutaţi de părinţi, de doamna preoteasă Andreea Pop şi de doamna profesoară Luminiţa Chirică.

Îi mulţumim Preasfinţitului Timotei pentru binecuvântare, părinţilor pentru înţelegere şi spri­jin şi părintelui Protoiereu Aurelian Stoica pentru manuale şi ajutorul acordat.

Bunul Dumnezeu să ne ajute în acest demers şi să le insufle celor mici învăţăturile cele bune şi folositoare!

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni