Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 16 Decembrie 2013 Ora: 15:14

Expoziție de icoane bizantine în municipiul Valdemoro

Parohia ortodoxă română „Sfinţii Mărturisi­tori Visarion, Sofronie şi Oprea” din localitatea Valdemoro, Protopopiatul Comunităţii de Ma­drid, în colaborare cu Centrul pentru Vârstnici din cadrul Primăriei Municipiului Valdemoro, a organizat în premieră absolută o expoziţie de icoa­ne bizantine pe lemn. Pe simezele sălii de expo­ziţie a Centrului pentru Vârstnici au fost expuse peste 30 de lucrări originale ale Grupului de pic­tori „Revelaţie”, format în majoritate din licenţi­aţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, Secţia Artă Sacră. Expoziţia a avut intra­rea liberă şi a putut fi vizionată de toţi cei doritori în perioada 18-30 octombrie 2013.

Manifestarea a fost inclusă în cadrul activi­tăţilor cultural-spirituale prilejuite de hramul acestei parohii şi s-a desfăşurat cu binecuvânta­rea Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei. La vernisaj a asistat şi o delegaţie de monahi de la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Bucovina, condusă de părintele sta­reţ, Arhimandritul Nectarie Clinci, care, cu bi­necuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhie­piscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a participat la zilele hramului parohiei din Valdemoro.

În cadrul vernisajului au rostit alocuţiuni D-na Josefina Nieto, Consilier local pentru Vârst­nici, preotul catolic Jorge Manuel Cazorla, pa­rohul bisericii Nuestra Senora del Pilar, Preacuviosul Părinte Protosinghel Nicodim Moldovan, parohul ortodox român din Salamanca, Spania, care a făcut un frumos expozeu asupra simbolisticii icoanei bizantine, şi, la final, curatorul ex­poziţiei, Pr. Dorin Cătălin Sas, care a mulţumit organizatorilor pentru colaborare şi participan­ţilor pentru interesul manifestat. Autorităţile lo­cale au fost reprezentate de Excelenţa Sa dl. Jose Carlos Boza Lechuga, primarul municipiului Valdemoro.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni