Adaugat la: 6 Noiembrie 2013 Ora: 15:14

Sărbătoarea hramului la Soria

Duminică, 29 septembrie, parohia „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” din Soria a primit vizita Preasfinţitului Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei. Aceas­ta este prima vizită a Preasfinţiei Sale în parohie după semnarea acordului din 28 septembrie 2009 dintre Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei şi Episcopia Ca­tolică de Soria, cu privire la săvârşirea cultului ortodox în biserica „Virgen del Miron” din Soria. Vizita s-a datorat sărbătoririi hramului parohiei pentru prima dată de la înfiinţarea aceste­ia şi săvârşirii Tainei Sfântului Botez pentru pruncul Andrei, fiul părintelui paroh Gabriel Dănilă.

Botezul a fost săvârşit în cadrul Sfintei Liturghii, la finalul căreia s-a alăturat sărbătorii şi o delegaţie a Bisericii Catolice, condusă de Monsenior Gerardo Melgar Viciosa, Episcopul Catolic de Soria. Din delegaţie a făcut parte şi preotul Angel Hernandez, Vicar episcopal, precum şi un grup de credincioşi catolici sosiţi încă de la începutul slujbei.

În predica sa, Preasfinţitul Timotei a amin­tit de săvârşirea Sfintelor Taine în cadrul Sfintei Liturghii în biserica primară, aşa cum a fost săvârşit şi botezul pruncului Andrei. De ase­menea, în încheierea cuvântului său de învă­ţătură, a mulţumit Bisericii Catolice pentru locaşul de cult în care comunitatea ortodoxă din Soria îşi poate desfăşura activitatea şi, tot­odată, a amintit de faptul că cele două Biserici, Ortodoxă şi Catolică, sunt Biserici surori.

La rândul său, episcopul Gerardo a apre­ciat relaţia de fraternitate dintre cele două Biserici la nivel local, relaţie întărită şi de întâlnirea de acum.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Timotei i-a înmânat Monseniorului Gerardo, în semn de recunoştinţă, o icoană cu Maica Domnului pictată pe sticlă de soţia părintelui paroh, preoteasa Ana Camelia, iar la rândul său a primit de la preotul paroh o icoană cu Mântuitorul Hristos, pictată tot de preoteasa Ana Camelia.

După terminarea Sfintei Liturghii, cei pre­zenţi la sărbătorirea hramului au gustat din delicioasele sarmale româneşti gătite de eno­riaşii parohiei.

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni