Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 10 Noiembrie 2013 Ora: 15:14

Cei ce înșală

Cu mult timp în urmă, a trăit un boier tare bun. Într-o zi, l-a chemat la el pe un ţăran şi i-a spus:

– Uite, omule, fiindcă ştiu că familia ta o duce destul de greu, vreau să te ajut. Îţi dau de muncă şi te plătesc foarte bine. Vrei să lucrezi pentru mine?

– Sigur, boierule – a răspuns omul bucuros – ce trebuie să fac?

– Să-mi construieşti o casă la marginea pădurii.

Ţăranul a plecat bucuros şi, chiar din acea zi, s-a apucat de treabă. Boierul îi dădea bani pentru tot ce trebuia să cumpere. Însă omul ce şi-a spus? „E, şi aşa nu mă vede, ce-ar fi să-l înşel?!"

Şi, în loc să facă totul aşa cum ar fi trebuit, a început să cumpere lucruri ieftine şi proaste şi să cheltuiască banii care îi rămâneau. Când a terminat, casa arăta tare frumos pe dinafară, dar ţăranul ştia că n-o făcuse bine şi că, destul de repede, ea se va strica.

Când i-a arătat casa boierului, acesta i-a spus:

– Fiindcă ştiu că tu şi familia ta locuiţi într-o cocioabă mică, îti fac cadou această casă. De asta te-am lăsat pe tine să o construieşti şi ti-am spus acum, la sfârşit, tocmai pentru ca bucuria voastră să fie mai mare.

Acum şi-a dat seama omul de greşeala sa. A vrut să-l înşele pe altul şi, de fapt, singur s-a înşelat. Dacă ar fi fost cinstit şi şi-ar fi văzut de treabă, şi-ar fi făcut un bine lui şi familiei sale. Acum, însă, părerile de rău nu mai puteau îndrepta nimic.

În sinea lui, omul s-a jurat să nu mai înşele niciodată pe nimeni.

Nu uitați! După cum ne purtăm noi cu aproapele, aşa se va purta Dumnezeu cu noi."

Jocul Statuilor

 

E nevoie de minimum trei copii. Unul va avea rolul de DETECTIV, iar ceilalţi vor fi STATUILE. Se va stabili zona de joc: într-o margi­ne va sta DETECTIVUL, iar în spatele lui, la minimum 5 m de el, vor fi ceilalţi copii, pe linia de plecare a statu­ilor.

Jocul începe: STATUILE trebuie sa se apropie, fara sa fie simţite, de copilul DETECTIV. Acesta, ori­când doreşte, se poate în­toarce, fara sa anunţe, spre jucători – care, în acel mo­ment, trebuie sa „îngheţe" în poziţia în care se afla fi­ecare şi sa ramâna ca o sta­tuie pâna când DETECTIVUL se va întoarce din nou cu spa­tele spre ei. Cel ce a fost vazut ca mişca e retrimis pe linia de plecare a statuilor. Jocul continua pâna când o STATUIE va reuşi sa atinga umarul DETECTIVULUI. În acel moment jocul se opreşte, câştigator e copi lul care a ajuns la DETECTIV; jocul poate reîncepe, locul DETECTIVULUI fiind luat de copilul câştigator.

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni