Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 5 August 2013 Ora: 15:14

Conferinţa „Pastoraţia persoanelor dependente"

În seara zilei de marţi, 22 iulie 2013, a avut loc la parohia „Zămislirea Maicii Domnului”, din Roma, La Rustica, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, conferinţa „Pastoriţia persoanelor dependente” – Patimile şi vindecarea prin psihoterapia ortodoxă.

Conferinţa a fost susţinută de Pr. Iulian Negru (Consilier Misiune, Statistică şi Prognoză Socială, din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Iaşi) şi DI. Floyd Edward, un american convertit la ortodoxie, specialist în tratarea persoanelor dependente de al­cool.

În cadrul conferinţei s-a discutat despre diferitele forme de dependenţă, dar a fost tratată în mod special dependenţa de alcool. Alcoolismul este o boală, care printr-o terapie corectă atât medicală, dar mai ales duhovnicească, poate fi tratată, iar expune­rea şi dezbaterea din această seară a avut darul de a ne introduce, măcar în parte, în tai­nele pastoraţiei de recuperare ale celor dependenţi de alcool.

Cuvântul de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan a fost transmis de către Preacuviosul Părinte Atanasie, Vicar Eparhial, care şi-a exprimat tot­odată şi dorinţa ca aceste întâlniri, menite să creeze aptitudini şi abilităţi pastorale con­crete, să poată fi extinse mai mult la nivelul episcopiei noastre.

A consemnat  Pr. Ilie Ursachi

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni