Adaugat la: 16 Iunie 2009 Ora: 15:14

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel cu prilejul adunării APCOR și AEOR din 10 mai 2009

Prea Cucernici părinţi,

Iubiţi credincioşi ai Bisericii Sfinţii Arhangheli din Paris,

Hristos a înviat!

Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Iosif ne-a adus la cunoştinţă concluziile dialogului pe care comisia desemnată de către membrii Asociaţiilor AEOR şi APCOR le-au purtat cu Înalt Prea Sfinţia Sa. De asemenea, am aflat cu bucurie ca Protocolul de refacere a unităţii Bisericii Sfinţii Arhangheli din Paris cu Biserica Ortodoxă Română va fi dezbătut în cadrul Adunărilor Generale extraordinare APCOR şi AEOR, adunări care vor constitui un moment istoric în viaţa Bisericii neamului nostru, la care aţi conlucrat în iubire şi bună înţelegere cu IPS Mitropolit Iosif şi cu IPS Arhiepiscop Nathaniel. Pentru aceasta, aduc slavă lui Dumnezeu, fără de care nimic nu se poate înfăptui.

Păstrăm amintiri plăcute de la Sfânta Liturghie pe care am slujit-o în biserica dumneavoastră în mai 2005, cu prilejul hirotonirii Preasfinţitului Marc Alric. Am fost impresionaţi de primirea şi dragostea pe care ni le-aţi manifestat cu acel prilej. Sperăm din toată inima ca în ziua de 10 mai 2009, prin hotărârea dumneavoastră, să se refacă unitatea comunităţii române din Paris cu Biserica poporului român. De asemenea nădăjduim să ne întâlnim în rugăciune şi cu ocazia vizitei pastorale pe care o vom face la Paris în luna iulie a acestui an, în comunitatea română care a jucat un rol atât de important în istoria secolului XX a poporului nostru.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea Duhului Sfânt să fie cu voi cu toţi!

Cu părintească dragoste şi binecuvântare,

† Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

 

NOTĂ: Mesajul Preafericitului Părinte Daniel la sărbătorirea celei de-a 125-a aniversări de la cumpărarea bisericii Sfinții Arhangheli din Paris a fost publicat in Foaia Sfântul Ioan Casian, nr. 281/2007, pag 2.

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni