Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 1 Septembrie 2008 Ora: 15:14

Siturile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române

Anul 2008 este fără îndoială anul de graţie pentru siturile oficiale de calitate ale Bisericii Ortodoxe Române. Este, tot mai presus de orice îndoială, un fenomen datorat noii echipe de colaboratori mass-media din jurul Patriarhului Daniel.

 

Primele semne au venit cu extinderea la nivel naţional a proiectelor de succes pastoral www.Trinitas.roRadio Trinitas, radiotrinitas.ro, şi TV Trinitas – şi Ziarul Lumina, http://www.ziarullumina.ro, cu suplimentul de sfârşit de săptămână „Lumina de Duminică”, care aveau deja situri profesionale de o reală calitate.

 

Dar şi mai mari şi bune surprize au venit din Dealul Patriarhiei în luna iulie 2008. După mai mulţi ani de tatonări (mai mult sau mai puţin improvizate), Patriarhia Română a creat o agenţie de ştiri a Bisericii, „Basilica”, cu un excelent sit web -  http://www.basilica.ro-, precum şi un nou site al Patriarhiei, agreabil, navigabil şi profesionist, pe vechea adresă www.patriarhia.ro. Apoi, un sit frumos dedicat Patriarhilor Rmâniei: http://www.patriarh.ro/.

 

Şi lucrurile nu par deloc a se opri aici. O ştire Basilica (din 11 iulie 2008) anunţă că întregul proiect “PSB” (Părinţi şi Scriitori Bisericeşti) va fi găzduit pe pagina de web a Patriarhiei Române. Deşi nu există încă un calendar public al creării acestei mari biblioteci patristice, proiectul entuziasmează, până acum neexistând pe webul românesc decât fragmente disparate, câteva reeditări electronice la Apologeticum şi proiectul www.filocalia.ro al Asociaţiei Webasterilor Ortodocşi Români, www.OrtodoxRoNet.org.

 

Alte situri web ale Patriarhiei, în special pentru publicaţii:

-        http://www.editurapatriarhiei.ro/ (Editura Patriarhiei, cunoscută ca EIBM – Editura Institutului Biblic şi de Misiune al BOR ; sit web bine conceput, ca un magazin online)

-        http://www.vestitorul.ro/ („Vestitorul Ortodoxiei” este publicaţia lunară oficială a Patriarhiei Române – situl este în construcţie)

-        http://chemareacredintei.uv.ro/ („Chemarea credinţei” este revista pentru copii, părinţi şi pedagogi a Patriarhiei – situl web este puţin improvizat, de cititorul poate oricum să-şi facă o idee despre activitatea revistei)

-        http://www.studiiteologice.ro/ („Studii Teologice” este principala revistă de Teologie a Patriarhiei)

 

Deşi au trebuit să treacă aproape 20 de ani ca BOR să intre cu seriozitate în lumea internetului, iată, timpul este răscumpărat prin calitate şi bogăţie.

 

Iulian Nistea

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni