Adaugat la: 7 Noiembrie 2012 Ora: 15:14

La Luna

Dragi copii, cu apetitul deschis pentru animaţiile care ne fac viaţa mai frumoasă, vă recomandăm La Luna (cel mai apreciat scurt-metraj animat realizat de PIXAR), o poveste foarte drăguţă despre maturizarea în condiţii neobişnuite a unui băieţel. 

La Luna

În noaptea asta, tatăl şi bunicul lui îl iau pentru prima dată cu ei la muncă. Aflaţi într-o bărcuţă uzată de lemn, cei trei se avântă în largul mării şi, fără să mai poată zări uscatul, se opresc şi aşteaptă. O mare surpriză îl aşteaptă pe micuţ pe măsură ce descoperă şi înţelege treptat partea cea mai ciudată a muncii familiei lui.

Știați că pentru realizarea personajelor a fost necesară mai întâi o etapă serioasă de documentare? S-a studiat un număr mare de fotografii cu oameni care să semene cu personajele imaginate de autor, apoi mai mulți artişti grafici au prezentat propriile versiuni stilistice. Mai apoi a fost chemat un sculptor care a realizat modelul personajului în lut. Cromatic, s-a pornit de la tenta pe care desenul cu acuarele o lasă pe hârtie, încercând să se reproducă acest efect cât mai mult. Ba mai mult, cei de la PIXAR au angajat chiar pe cineva care să studieze reflexiile Lunii în apa mării din realitate ca să o poată reproduce întocmai în animaţie. Nu ţi-e uşor nici cu câteva minute de fantezie...

Cartea „La luna” și mascota, care s-au realizat ulterior, sunt și ele minunate!

La Luna

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni