Adaugat la: 10 Septembrie 2012 Ora: 15:14

Tabăra Tismana 2012

La Tismana au participat, în general, copii cu vârste între 7 şi 12 ani. La plecare, mulţi dintre ei nu ne‑au spus prea multe cuvinte, doar, cu un zâmbet larg, ne‑au asigurat că „a fost foarte frumos în tabără”. Însă odată ajunşi acasă, au povestit părinţilor, bunicilor, mătuşilor ce‑au trăit în tabără, de aceea cele mai multe din impresiile şi ecourile de mai jos vin de la familiile lor. 

Tabăra Tismana 2012

Mulţumim la toată lumea care a fost implicată în organizarea acestei tabere, de la Înaltpreasfinţitul Iosif şi până la cei care au spălat vasele şi au curăţat după copii. Plecăciuni la toţi şi sărutări de mâini.

Nu ştiu câtă bucurie aţi văzut voi acolo pe feţele lor, dar să îi fi văzut acasă, la întoarcerea din tabără, cum debordau de bucurie şi amintiri. Şi încă mai au de povestit!

Anca Lungu, mătuşa lui Ciprian Mihai Rădulescu (8 ani), România

Mi‑e dor mare de tabăra Tismana. Mi‑a plăcut foarte mult, deşi la început îmi era teamă să fiu departe de bunicii mei.

Mi‑au plăcut: atelierele; bătaia cu apă în râu; timpul de odihnă, la amiază; fotbalul; drumeţiile – şi surorii mele i‑au făcut mare plăcere; caşcavalul pane – eu sunt vegetarian; focul de tabără; şi cântecul Andrii Popa. La anul doresc să particip din nou la această tabără.

Alexandru Mohammadi (7 ani), Marea Britanie 

Sofia a fost încântată de această tabără. I‑a plăcut foarte mult totul: condiţiile din tabără, libertatea de a se juca, activităţile, blândeţea şi delicateţea preoţilor şi animatorilor. Îşi doreşte să revină în fiecare vară. Vă mulţumim pentru tot, încă o dată.

Camelia Munteanu, mama Sofiei (11 ani), România

Vreau să le mulţumesc foarte mult Gabrielei şi părintelui Iulian pentru tot ce‑au făcut pentru copiii noştri! Mulţumesc mult pentru că puneţi suflet în tot ceea ce faceţi. Fetele mele au avut multe de povestit când s‑au întors, iar prima reacţie a Brânduşei a fost că vrea să vină şi la anul. Chiar dacă poate n‑a vorbit ea prea mult în tabără, i‑a plăcut! Mai ales excursia la Peştera Muierii, focul de tabără şi cântecele cu haiduci şi broaşte‑ţestoase.

Simona Savin Gardberg, mama Brânduşei (13 ani) şi Juliei (8 ani), Finlanda

Mi‑a plăcut în tabără pentru că erau mulţi copii din alte ţări şi mi‑a plăcut să comunic cu ei! Mi‑a plăcut şi focul de tabără (dar a fost mai mic decât anul trecut). Vă mulţumesc din suflet!

Sofia Soare (9 ani), Franţa

Multe mulţumiri doresc să adresez organizatorilor, mediatorilor şi tuturor celor ce au făcut posibile acestea. Fata mea, Ana, s‑a întors deosebit de încântată şi dornică de a participa şi în anii viitori. Dumnezeu să vă ajute în toate cele bune pe care vi le propuneţi. 

Alina Zâză, mama Anei (9 ani), Spania

Mi‑au plăcut mult atelierele şi de Bogdan şi Benedict cu joaca lor. Şi rugăciunile pe care le‑am făcut. Mi‑au plăcut copiii, dar cel mai mult mi‑a plăcut de Ana din Spania. Şi mi‑au plăcut mănăstirile.

Mara China Birta (7 ani), România

Ţin să mulţumesc din toată inima atât organizatorilor, cât şi animatorilor pentru tabăra minunată de la Tismana. Laureline mi‑a spus: „A fost prea bine, mami, în tabără! Minunat! Mai vreau să merg!”. Am găsit‑o pur şi simplu transformată: mai blândă, mai calmă şi – lucru nemaivăzut – să‑i pese de celălalt, s‑a apucat să ajute la bucătărie, căci „poate eşti şi tu obosită, mamaie...!”. Dumnezeu să vă ţină sănătoşi, cu bucurie!

Mihaela Brînză, mama lui Laureline (8 ani), Franţa

Aura s‑a întors acasă schimbată, aşa cum anticipaseră organizatorii. Pioşenia i s‑a accentuat, sentimentul de responsabilitate de asemenea şi am descoperit că ei nu i‑a displăcut gândul de a se rupe de lume.  Acum, după cum ştim, ei sunt prea tineri şi mult prea înclinaţi spre excentricităţi ca să nu spună şi lucruri care n‑au prea multă legătură cu realitatea, dar faptul că ei află că o asemenea cale există este în sine un lucru util…

Am întrebat‑o dacă ar mai vrea să meargă în tabără anul următor şi răspunsul nu numai că a fost „da”, dar a şi fost însoţit de o exclamaţie de bucurie, ceea ce m‑a convins că n‑a fost unul fals… 

A fost uşor dezamăgită de focul de tabără…  Ea ar fi vrut să înfigă bezele în beţe şi să le prăjească un pic pe foc, dar copiilor nu li s‑a îngăduit să se apropie prea tare de foc (lucru uşor de înţeles din punctul de vedere al unui părinte)…

Încântată de cât de prietenoşi au fost unii dintre organizatori şi cât de frumoase bisericile şi mănăstirile pe care le‑au vizitat, Aura vorbeşte cu mult mai bine româneşte acum şi se osteneşte să comunice cu mine în limba mea maternă cu mult mai des. Chiar şi atunci când îi lipsesc cuvintele, tot nu se dă bătută. Încearcă alte modalităţi de a mă lămuri ce vrea să spună fără să recurgă la engleză, motiv pentru care vă muţumesc încă o dată.

Jenica Bamber, mama Aurei (14 ani), Marea Britanie

Vă mulţumim de toată grija pe care aţi avut‑o pentru puiuţii noştri şi de cât de frumos v‑aţi ocupat de ei. Maria nu încetează să ne povestească ce bine s‑a simţit, că şi‑a făcut prieteni noi, că s‑a jucat cu mic, cu mare... Domnul să vă răsplătească dragostea şi osteneala pe care le‑aţi pus pentru ca totul să decurgă atât de bine!

Dacă mai aveţi răbdare şi energie şi doriţi să deschideţi lista de înscrieri şi pentru anul viitor, vă rugăm de pe acum s‑o treceţi pe Maria Florea printre participanţii fideli.

Cu toată bucuria şi mulţumirea,

Părintele Nicolae şi Monica Florea, părinţii Mariei (7 ani), Franţa

Ultimele stiri
actualizate de doua ori pe saptamana

Din dragoste...

1 Noiembrie 2013

Un Festival luminos

1 Noiembrie 2013
Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni