Apare cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Iosif

Cauta in site
Adaugat la: 6 Iunie 2012 Ora: 15:14

The secret of Kells

„Oamenii trebuie să aibă cărți, ca să aibă speranță.”

Fratele Assoua

The secret of Kells

Câștigător al Premiului Publicului la Festivalul Internațional de Film de Animație Annecy, Franța, cel mai important festival de animație din lume și nominalizat la Premiile Oscar, desenul animat The Secret of Kells ne prezintă povestea lui Brendan (12 ani) care, în secolul al IX‑lea, într‑un colț îndepărtat al Irlandei, locuiește în mănăstirea fortificată din Kells. Sub îndrumarea unchiului său ‑ părintele stareț Cellach ‑, el îi ajută zilnic pe călugări să întărească zidurile mănăstirii împotriva atacurilor vikinge. Odată cu sosirea Fratelui Aidan, un miniaturist celebru, Brendan află că trebuie să termine de scris fabuloasa Carte din Kells, manuscris început de Fratele Aidan.

 

Ştiaţi că?

Există o adevărată Carte din Kells, cunoscută și sub numele de Cartea lui Columba, un Evangheliar manuscris, ornat cu ilustrații, realizat de călugări celți în jurul anului 800. Textul este scris în limba latină.

Numele de Cartea din Kells provine de la abația din Kells, regiunea Meath din Irlanda unde a fost păstrată aproximativ între secolul al XI‑lea și secolul al XVII‑lea. A rămas acolo atunci când abația a fost dizolvată, în cursul secolului al XII‑lea și transformată în biserică parohială. În anul 1654, cartea a fost mutată la Dublin pentru a fi protejată de cavaleria lui Cromwell care a fost cazată în biserică. În 1661, cartea a fost dusă la „Trinity College” din Dublin, unde a și rămas. Cartea a fost legată de mai multe ori, iar astăzi se prezintă în patru volume după legarea din 1953.

 

Ghicitoare

Dacă privești în ea, te desfată îndelung, îți rafinează gusturile, îți dezleagă limba, perfecționându‑ți vorbirea, îți face vorbele mai pline de rezonanță, te înveselește. Te face mare între oamenii de rând și‑ți dăruiește prietenia regilor. Îți este la fel de ascultătoare atât noaptea, cât și ziua, la fel de supusă atât când te afli în călătorie, cât și atunci când stai într‑un loc, nu se scuză pretinzând că i‑ar fi somn și nu o cuprinde oboseala somnului. Ce e?

The secret of Kells

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Publicatia Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

Site-ul www.apostolia.eu este finanţat de GUVERNUL ROMÂNIEI - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conținutul acestui website nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru rom창nii de pretutindeni